Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Напрежението в Парламента ескалира, Минчев даде почивка (СНИМКИ)

Политика

Напрежението в Парламента ескалира, Минчев даде почивка (СНИМКИ)

Ескалация на напрежението в Народното събрание. Председателят Никола Минчев обяви почивка, за да се успокоят страстите.

До това стигна след като Георги Свиленски от БСП излезе на трибуната. Думите му бяха насочени срещу депутатите от ГЕРБ: „хората, които 12 години извършваха покушение срещу българската демокрация, и говорят за демокрация“.

Той беше прекъснат от възгласи „Оставка“ от депутатите от ГЕРБ.

„Оставка на какво викате, колеги. Вашият страх, че всеки един от вас е съпричастен към това, което се случва, ви води до това да викате оставка“, каза Свиленски на депутатите от опозицията в парламента.

Това ядоса ГЕРБ и Десислава Атанасова отиде на парламентарната трибуна докато Георги Свиленски представя своята декларация, последваха я и депутатите от ГЕРБ. Стигна се и до блъскане между депутати. „Не ме плюй само“, каза Свиленски.

Депутатите от ГЕРБ-СДС наобиколиха Георги Свиленски на парламентарната трибуна като аргументите им бяха, че той „говори глупости“ и „обижда опозицията“.

Наложи се Никола Минчев да слезе от председателското място, за да успокои страстите в парламента.

Георги Свиленски продължи диалогът с депутатите от ГЕРБ. Бяха разменени твърдения за „извършени престъпления“ между депутатите от опозиция и управляващите. Това наложи председателят Минчев да обяви 15-минутна почивка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети