Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Вярно ли е, че племенницата на Петко Петков оглавява пловдивската митница ден след като той дава плика на Узунов?

Политика

ГЕРБ: Вярно ли е, че племенницата на Петко Петков оглавява пловдивската митница ден след като той дава плика на Узунов?

ГЕРБ: Вярно ли е, че племенницата на Петко Петков оглавява пловдивската митница ден след като той дава плика на Узунов? - Tribune.bg
Снимка:

Само ден след срещата на Петко Петков с Пламен Узунов в столичен ресторант, на която президентският секретар по антикорупция получава плик със съмнително съдържание – Евелина Харизанова е назначена за директор на пловдивската митница. Вярно ли е, че тя е племенница на Петко Петков? Това попита кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той заедно със свои колеги посети Митница Пловдив и се включиха на живо във Facebook. 

„Записът с „рома и пурите“ е от 19 май 2021 г. На следващия ден идва и новината за новия ръководител на митницата в Пловдив – Евелина Харизанова, за която се твърди, че е племенница на Петко Петков. Въпросното назначение става непосредствено и след като бе сменен и шефът на Агенция „Митници“. Разбира се, може да няма никаква връзка между тези неща, но служебното правителство дължи отговор“, каза още Биков.

Назначението на Харизанова идва почти веднага, след като е назначен началник на всички митници в България, който пък е началник от времето на Пламен Орешарски”, допълни още Биков.

По думите му обяснение на обществото дължи и експертът по антикорупция Пламен Узунов, и финансовият министър Асен Василев. „Освен за фирмите на шефа на НАП Румен Спецов, очакваме позицията на министъра и за новото ръководство на пловдивската митница. Да не забравяме все пак, че той е принципал на Агенция „Митници“, завърши Тома Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети