Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ питат: Морално ли е обвиняем за пране на пари като Йончева да води червената евролиста?

Политика

ГЕРБ питат: Морално ли е обвиняем за пране на пари като Йончева да води червената евролиста?

ГЕРБ питат: Морално ли е обвиняем за пране на пари като Йончева да води червената евролиста? - Tribune.bg
Снимка:

„Днес за пореден път ставаме свидетели, че за БСП темите за Европа и интересите на българските граждани са чужди. Очаквахме, че поне част от днешните изявление на социалистите щяха да бъдат посветени на пакета „Мобилност“ и усилията, които положиха българските евродепутати и правителството на Бойко Борисов в посока на блокирането му в Европейския парламент. БСП обаче все още не могат да излязат от тежката си фиксация в Цветан Цветанов, която тема ГЕРБ затвори морално още вчера“. Това се казва в позиция на ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията.

Очевидно отсъствието на БСП от парламента силно е увредило политическата им сензитивност за истински актуалните и важни политически теми за българските граждани.

Тук е моментът да попитаме БСП, ако за тях оставката на Цветан Цветанов не е морален акт, а политически фалш – какъв е моралният прочит на издигането за водач на листата за евродепутати на БСП на Елена Йончева, която е с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери? Как БСП ще обясни на българите, които загубиха спестяванията си при фалита на КТБ, че водач на листата им е човек, който е имал обща офшорна фирма с Цветан Василев? И можем ли да тълкуваме първата позиция на Йончева в листата на БСП като ясен знак, че неин подгласник и на втора позиция ще бъде възнаграден обвиненият в най-тежкото политическо престъпление – купуването на гласове – Манол Генов?

В следствие на едноличното управление на лидера на БСП и нежеланието й да чуе гласа на червените структури, Корнелия Нинова е на път да създаде поредния грозен прецедент – веднага след като бъде избрана за евродепутат, Елена Йончева да стане първата, на която ще бъде свален имунитетът в Брюксел. А по отношение на морала, както БСП, така и самата Йончева трябва да отговорят до колко достойно е това, че Йончева дори не напусна парламента, след като беше избрана за водач на червената евролиста. За разлика например от Петър Курумбашев, който въпреки реалният риск да бъде изместен от феномена 15/15, напусна българския парламент при предходната кампания, след което се съобрази с волята на избирателя да изпрати в Брюксел Момчил Неков вместо него.  


Коментари (7)

Мина Може та това са нагли комунисти нищо повече не може да се очаква от тях
28.03.2019 16:04 / Отговор
Чочко Това е червен, комунистически, морал,те човешки нямат
28.03.2019 16:08 / Отговор
Папарака Мани,То за БСП закони не важат
...само охкат,пускат компромати(които се оказват бутафорни),на работа не ходят(ама в парламента и в безплстните квартири влизат),на турнета зад граница ходят(ама виж в пАрламентарна зала не влизаме щот протестираме ????),виждат какво има в чуждата градинка...ама че тяхната прелива от*****не виждат ????
28.03.2019 22:11 / Отговор
КУР_ЗА_ГРЕБ и ЧУК АБЕ ЦЯЛАТА ШАЙКА НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА " ОСРАНА ДО УШИТЕ ОТ КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ ... СЕДНАЛИ ДА СЕ ВЪЗМУЩАВАТ ЗА ДРУГИТЕ...
29.03.2019 09:36 / Отговор
нина до бойко мазника КОГО СЪДЯТ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ ? КОГО СЪДЯТ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ?
30.03.2019 21:30
ИСТИНАТА ШАЙКАТА СА КОМУНИСТИТЕ. НО НАЛИ СТЕ МАЗОХИСТИ, ТЕ ВИ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА. РАЗГРАБИХА ПЕНСИОННИЯТ ФОНД И ЕРГЕНСКИЯТ ДАНЪК. НО ДЕБИЛИТЕ РЪКОПЛЯСКАТ И СИ КАЗВАТ "ХУБАВО МИ Е"...
30.03.2019 21:30 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още