Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ отговори: Разследването на ОЛАФ е за промяна в критериите за доставка на автомобили за МВР

Политика

ГЕРБ отговори: Разследването на ОЛАФ е за промяна в критериите за доставка на автомобили за МВР

ГЕРБ отговори: Разследването на ОЛАФ е за промяна в критериите за доставка на автомобили за МВР - Tribune.bg
Снимка:

От партия ГЕРБ излязоха с официална позиция относно разследването на ОЛАФ по обществената поръчка за доставка на автомобили за МВР.

Ето и текста на позицията:

„Според съобщението на ОЛАФ, разследването е за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

По времето на служебното правителство тези критерии са променени от доставка на високопроходими автомобили на такива с повишена проходимост, които фактически не отговарят на европейските стандарти за охрана на границата и противодействие на миграционния натиск. Промяната на тези критерии е нарушението на изискванията на Споразумението с ЕК, което е предмет на конкретното разследване на ОЛАФ.

Какви са били мотивите за тези промени трябва да се установи от компетентните органи. Важно е да се отбележи, че МВР е нямало как да не подпише договора в началото на 2018 г., защото преди това поръчката е била обжалвана последователно пред КЗК и ВАС, и е потвърдена от двата органа.

Действащият български ЗОП не предвижда възможност за отмяна на влязло в сила решение, потвърдено включително и от българския съд", завършват от ГЕРБ.

Припомняме, че именно секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев – Пламен Узунов вече е разследван и за търговия с влияние. В същото време не сме изненадани, че от „Дондуков“ 2 поставят под съмнение работата и на Европейската служба за борба с измамите  - ОЛАФ, тъй като вероятно се чувстват над закона, пишат в позицията си от ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, ОЛАФ, МВР

Коментари (3)

Анастас #

Осветляваме Далаверите
на Мутренската Групировка Радев-Вън.

Повече светлина Другарки и Другари !!?

(осветляващо)
02.02.2021 21:14 / Отговор
Оставка! Корумпираната мутра Борисов и ГЕРБ , дори за джиповете от Европа им намериха корупция, а колко са още такива сделки, пък за пътища, пък за метро, за къщи за гости, за субсидии за земеделие и животновъдство, за каквото се сетиш. Продъниха държавата от корупция.
03.02.2021 02:49
Алоооу, "Оставката", ти изобщо можеш ли да четеш? Сега се напиши"ГЕРБКП" и продължи да защитаваш лъжливият Фатмак, заедно с цялата ДС-сволочь в Президентството!
03.02.2021 05:03

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати