Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с декларация срещу арестите на Рашков: Ще работим за предизвикване на предсрочни парламентарни избори

Политика

ГЕРБ с декларация срещу арестите на Рашков: Ще работим за предизвикване на предсрочни парламентарни избори

ГЕРБ с декларация срещу арестите на Рашков: Ще работим за предизвикване на предсрочни парламентарни избори - Tribune.bg
Снимка:

Напрежението в пленарна зала ескалира и депутатите почти се сбиха

Снощи беше доказано, че не само абсолютната власт създава условия едно правителство да загуби всякакви граници на нормалността и на правовия ред, а страхът от загубата на власт, се оказа още по-силен мотиватор. Страх, който се материализира в насилие през държавния апарат. Снощи беше извършено покушение срещу демокрацията и беше направен опит да бъде разрушен един от базовите консенсуси за бятство от насилие.Това заяви от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС, с която се осъждат арестите, извършени снощи от страна на МВР на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия директор на пресцентъра на Министерския съвет Севдалина Арнаудова.

Само Гестапо биха се гордели от снощното поведение. Лъжата, че вчерашният позор има нещо общо с европейските механимзми ще бъде разобличена и доверието към България ще се занули, категоричен бе той.

По думите му среднощните обиски ни превръщат в страна от третия свят. „Огромно безпокойство буди и факта, че правителството с лицето на МВР си позволи да злоупотребява с името и функциите на Европейската прокуратура“, посочи той.

„Снощи МВР призна лъжата, изтривайки собственото си прессъобщение само няколко часа след като го публикува“, каза Митов.

По думите му нивото на безпомощност и отчаяния на кабинета минава само степента на неговото нахалство.

Среднощните обиски няма да заглушат призивите за военна помощ за Украйна, нито ще намалят цените, отбеляза Митов.

„Хлябът е скъп, а зрелищата засега безплатни. Кабинетът заложи на зрелищата без да разсъждава. Никой не е над закона, но това важи и за тези, които нарушават основния закон. Веднъж тръгнало в посока на политическите репресия и заглушаване на опозицията, за правителството има само един път - пътят на увеличаващите се репресии. Докато накрая властта не се превърне в източник на терор за всичките си граждани и не създаде държава, в която всеки живее в страх“, каза още той.

Вместо да ни срине, този подмолен удар ще ни стегне и ще мобилизира опозицията, както никога преди. Призоваваме за протест всички български граждани, които вярват в демократичните принципи и  в това, че българското общество трябва да бъде единно и сплотено във времена на предизвикателства, посочи Митов.

От днес всеки ден парламентарната група на ГЕРБ с всички законови средства ще работи за предизвикване на предсрочни парламентарни избори, които са последната възможност за нормализиране на политическата ситуация и изход от задънената улица, заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС.

Бог да пази България!, завърши речта си Даниел Митов.

Веднага след него на парламентарната трибуна с декларация от името на ПП излезе Андрей Гюров, който беше посрещнат с възгласи „Оставка“ от страна на ГЕРБ-СДС.

Напрежението ескалира до краен предел и депутатите почти се сбиха в пленарната зала.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати