Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ към БСП: Поне веднъж бъдете конструктивни (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ към БСП: Поне веднъж бъдете конструктивни (ВИДЕО)

ГЕРБ към БСП: Поне веднъж бъдете конструктивни (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът Христо Гаджев покани опозиция на дискусия за Пакта на ООН за миграцията

„Единственото вярно твърдение, което беше от декларацията на председателя на БСП Корнелия Нинова, е че на 10 и 11 декември в Маракеш ще бъде разглеждан този пакт за мигрантите. Това е диалог по темата и няма решение още на Министерски съвет. Затова искам да помоля колегите народни представители да следят малко и програмата на Народното събрание, защото точно следващата сряда Комисията по външна политика и Комисията по вътрешен ред и сигурност ще проведат дебат с ресорните министерства“. Това заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ депутатът Христо Гаджев.

Изказването му беше в отговор за изказване на Корнелия Нинова, че страната ни вече е одобрила влизането в Пакта, което не отговаря на истината.

Иначе три министерства участват в преговорния процес – МВР, МВнР и Министерството на труда и социалната политика.

Решението дали страната ни да участва в споразумението ще бъде взето от съвместно заседание за българската позиция. То трябва да бъде взето преди 1 декември.

„И даже и да бъде подкрепен въпросният пакт, той не е правово обвързващ. След евентуалното приемане в Маракеш на този факт следва да се продължи с позиция на ООН, която тепърва трябва да се изготви. Самото съдържание на този документ в голяма част се покрива в досегашните политики по миграция на България. В него излишно е написано, че всяка държава-членка може сама да определя миграционната си политика. Т.е. всяка държава, която го е подкрепила, може да си запази миграционната политика. Така че елате на дискусията, бъдете веднъж конструктивни, за да можем да излезем с национална позиция“, каза той, заяви Гаджев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп