Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ към БСП: Поне веднъж бъдете конструктивни (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ към БСП: Поне веднъж бъдете конструктивни (ВИДЕО)

Снимка:

Депутатът Христо Гаджев покани опозиция на дискусия за Пакта на ООН за миграцията

„Единственото вярно твърдение, което беше от декларацията на председателя на БСП Корнелия Нинова, е че на 10 и 11 декември в Маракеш ще бъде разглеждан този пакт за мигрантите. Това е диалог по темата и няма решение още на Министерски съвет. Затова искам да помоля колегите народни представители да следят малко и програмата на Народното събрание, защото точно следващата сряда Комисията по външна политика и Комисията по вътрешен ред и сигурност ще проведат дебат с ресорните министерства“. Това заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ депутатът Христо Гаджев.

Изказването му беше в отговор за изказване на Корнелия Нинова, че страната ни вече е одобрила влизането в Пакта, което не отговаря на истината.

Иначе три министерства участват в преговорния процес – МВР, МВнР и Министерството на труда и социалната политика.

Решението дали страната ни да участва в споразумението ще бъде взето от съвместно заседание за българската позиция. То трябва да бъде взето преди 1 декември.

„И даже и да бъде подкрепен въпросният пакт, той не е правово обвързващ. След евентуалното приемане в Маракеш на този факт следва да се продължи с позиция на ООН, която тепърва трябва да се изготви. Самото съдържание на този документ в голяма част се покрива в досегашните политики по миграция на България. В него излишно е написано, че всяка държава-членка може сама да определя миграционната си политика. Т.е. всяка държава, която го е подкрепила, може да си запази миграционната политика. Така че елате на дискусията, бъдете веднъж конструктивни, за да можем да излезем с национална позиция“, каза той, заяви Гаджев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив