Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Самосиндикално: Президентът обявил подкрепа за спорен пакт на ООН за бежанците

Политика

Самосиндикално: Президентът обявил подкрепа за спорен пакт на ООН за бежанците

Самосиндикално: Президентът обявил подкрепа за спорен пакт на ООН за бежанците - Tribune.bg
Снимка:

Това е станало още преди година

България е заявила приемането на Глобалния пакт за миграция на ООН още през 2017 година. Това е направено без никакво съгласуване от президента Румен Радев. В своя реч на 20 септември пред ООН Радев е заявил подкрепата на страната ни и се е обявил категорично за неговото приемане по време на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН на тема „Стремеж към мир и достоен живот за всички на устойчива планета“, съобщава ПИК.

Ефективен граничен контрол и механизми за връщане на нелегални мигранти, били основните акценти в първата реч на президента Румен Радев пред Общото събрание на ООН.

„Международната миграция е глобален феномен и само чрез съвместни усилия, като Глобалния пакт по миграция, можем да осигурим балансиран подход, който да включва спазването на човешките права и международното хуманитарно право, както и ефективен контрол на границите и реадмисия“, подчертава в своята реч Румен Радев.

Съвсем друг е прочитът на въпросния документ обаче на евродепутата Ангел Джамбазки, бившия конституционен съдия и депутат от ГЕРБ Георги Марков, както и на други политици. Според тях въпросният Глобален пакт ще доведе до истинска катастрофа.

„Приемането на Глобалния пакт би довел до катастрофални последици за българската държава. Той ще задължи България поради геополитическото ѝ положение да създаде пътища за редовна миграция. Нещо повече, предвид заложените изисквания всяка една страна ще трябва „задължително да приема, осигурява и гарантира всеки един бъдещ мигрант“ и съответно социалната ни система би рухнала. Средствата, които са събирани от всеки един български данъкоплатец, ще отиват за издръжка на един такъв несигурен поток от мигранти, като дори се предвижда тези от тях, които нямат лични документи, да получават такива от приемащата държава и автоматично да могат да се ползват с правата на всеки български гражданин“, написа Джамбазки.

„Глобалният пакт на ООН за миграцията е лудост и цинизъм. Той е зловещ, защото е гавра с жертвите в Европа от политиката на миграцията на ножа“, твърди на свой ред Георги Марков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети