Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Герджиков: Зеленият сертификат е наказание, а не превенция

Политика

Герджиков: Зеленият сертификат е наказание, а не превенция

Герджиков: Зеленият сертификат е наказание, а не превенция - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът е водач на нацията, той не може с интриги да разделя обществото. Ако ние се събираме много пъти и си говорим приятелски, ако се затворим докато излезе бял дим от комина, тогава може да постигнем добър резултат.“, това коментира пред БТВ проф. Анастас Герджиков.

Запитан за зелените сертификати, влезли в сила със заповед на министър Стойчо Кацаров в края на миналата седмица, но проверките им реално стартират днес, кандидатът за президент отправи множество критики към настоящия държавен глава и управлението на назначения от него служебен кабинет.

„При 20% ваксинация сред населението зеленият сертификат е наказание, а не превенция. Служебното правителство провали информационната кампания“, каза Герджиков.

Според него се е загубило доверието не в това дали ваксините са безопасни и дали действат, а се загубило доверие във властта.

„Аз мога да ви предложа много мерки, но преди да махнем тези, които създадоха проблема, преди те да спрат да пречат, няма как да ви предложа нищо.“ каза още Герджиков.

Като представител на академичната сфера, проф. Герджиков отговори на въпроса, а защо хората не вярват и на науката, така: „Науката и медицината казаха няколко погрешни неща преди 18 месеца и това подвежда хората да смятат, че няма нищо сигурно и че истината е относителна.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп