Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гюров: Всички процедури по експулсирането на руснаците са спазени, имало е заплаха за националната сигурност

Политика

Гюров: Всички процедури по експулсирането на руснаците са спазени, имало е заплаха за националната сигурност

Гюров: Всички процедури по експулсирането на руснаците са спазени, имало е заплаха за националната сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Темата за експулсирането на 70-те руски дипломата е била обект на разговор между ПП и Румен Радев по време на срещата им в президенството за връчването на първия мандат.

„Видя се, че са спазени всички процедури за вземането на едно такова решение. Наличната информация показва, че има заплаха за националната сигурност. Решенията на една суверенна държава са били на място и дори закъснели”, каза по БНТ председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Относно връщането на БСП на масата за преговори за съставяне на правителство Гюров заяви, че социалистите стоят зад тяхната програма и има база за съгласие.

Преговорите започват в събота по големина на партиите - първо БСП, после ДБ, както и с независимите депутати.

Гюров каза, че не са водили разговори с конкретни народни представители като Елена Гунчева и Виктория Василева. Представителят на ПП обясни, че в новия кабинет ще има нови лица, но не изключи сегашни министри да останат. Ако Бойко Рашков заеме позицията председател на КПКОНПИ, ще търсят „човек, който да влезе в неговите обувки”.  Гюров обясни още, че в президенството са говорили за промяна на модела отделни министерства да се дават на отделни политически формации – „мислим върху по-гъвкава формула, да има министри от една партия и заместници от друга”. 

Той определи като най-голямата грешка, че са дали доверие на политически формации, които работят с брокери.

„Ние не работим с брокери, защото нищо не продаваме”.

Гюров заяви, че остава в парламента, не е мислил в посока изпълнителна власт.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети