Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев даде мандата на Асен Василев, ще има ли кабинет - ясно до седмица (ДОПЪЛНЕНА)

Политика

Радев даде мандата на Асен Василев, ще има ли кабинет - ясно до седмица (ДОПЪЛНЕНА)

Радев даде мандата на Асен Василев, ще има ли кабинет - ясно до седмица (ДОПЪЛНЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

„България е в политическа, икономическа и социална криза. Реформите и следствията по Плана за възстановяване чакат своята реализация, а от вчера имаме и външнополитическа криза“, заяви президентът Румен Радев при връчване на първия проучвателен мандат на „Продължаваме промяната“.

Той припомни и предупрежденията си към тях, че ако не предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш.

„Българските граждани и институции имат нужда от сигурност и отговорно правителство. Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна и демократична държава“, каза още Радев.

Асен Василев като кандидат-премиер пък заяви на свой ред, че този кабинет ще работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и ще отстоява българския интерес, както го е правил и първият кабинет на ПП. 

„Г-н президент, за мен това е една огромна отговорност. Изключително важно е в кризите да имаме кабинет, който да работи в интерес на гражданите“, каза Василев, с когото при Радев влязоха Кирил Петков, Андрей Гюров и Никола Минчев.

На излизане след 1 час разговор с президента Радев, Асен Василев и Кирил Петков бяха пестеливи в коментарите си.  „Първо ще търсим подкрепа за политическата програма и после ще говорим за персоналния състав. Изключително е важно всички неща, които са заложени в програмата да се случат точно в тези 6 месеца”, каза кандидатът за премиер.

„Държим на 121 депутати, които да застанат ясно зад тази програма, които да застанат срещу крупните бизнес интереси, които се опитаха да прокарат през предишното правителство и които доведоха до неговото сваляне”, каза Василев, който не остана, за да отговори на журналистите какво са коментирали с държавния глава толкова време.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати