Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: Да заделят 10 млн.лв от бюджета на МВР за разходи за Гугъл

Политика

Горанов: Да заделят 10 млн.лв от бюджета на МВР за разходи за Гугъл

Горанов: Да заделят 10 млн.лв от бюджета на МВР за разходи за Гугъл - Tribune.bg
Снимка:

Ако си премиер и имаш към себе си ДАНС, разузнаване, МВР и можеш да ползваш всякакви средства да видиш нещо дали е правилно и грешно, ти не можеш да ползваш Гугъл. Аз ще предложа на мои колеги в парламента и Желязков да впишат в бюджета на МВР 10 млн. разходи за Гугъл. Това е лековат начин за правене на шоу в държавата. Гледам със загриженост скандала „Барселонагейт“. Кирил Петков още от първите си дни в политиката показа неуважение към правилата. Това заяви пред БТВ бившият финансов министър Владислав Горанов.

„Петков декларира невярна информация за статута си като гражданин пред президента, а после преди указа за министър да влезе в сила, изпрати писма до БНБ без да има представителна власт. Това показва припряност да се покажат резултати. Това е хубава самоувереност, но граничи с авантюра“, добави той.

„Минаха много години. Има инструменти на демокрацията, които работят макар и несъвършенство. Демокрацията ни е млада. До голяма степен може да се смята, че сме правова държава. Всички претенции към реда в държава минават към това някой да овладее властови механизми“, заяви Горанов и допълни, че съдебна реформа е нужна.

„Ако искаш да промениш нещо, трябва да имаш стратегия къде ти е мястото в политическата орбита. Не може премиер да има претенции към други власти и то по агресивен начин, приличащ на кризисен ПР. НСИ обявява рекордна инфлация, а същия ден хвърчащи листа от служби, струващи милиарди и те без подпис и печат, да станат водеща новина в държавата“, каза той.

„Загрижен съм, че има много по-важни неща. Кога например планът за възстановяване и устойчивост ще бъде одобрен? Всички пари трябва да се договорят. Всички разходи трябва да се определят и да са изхарчени до 2026 г. Нямаме план и загубихме шансове да получим аванси по този план. Всички проекти трябва първо да се финансират от бюджета. Това за мен са по-важните въпроси“, заяви бившият финансов министър.

Горанов коментира, че в деня, когато НСИ обявява рекордна инфлация излизат хвърчащи листи без подпис и печат и стават водеща новина в държавата.

Той добави, че тече програмен период 2021-2027 и нямаме нито една одобрена Оперативна програма по този период.

Голяма част от инвестициите, които се рекламират в новата сметка, не мога да нарека бюджет, почиват на доброто взаимоотношение между България и ЕК. Нямяме сключено споразумение с комисията и не можем да получим една стотинка, каза още Горанов.

Той обясни, че още през 2020 г. е бил разпитван три пъти в прокуратурата след скандала свързан с облагането на хазарта. И добави, че е бил разпитван и от полицията в рамките на сегашния мандат.

По думите му списъкът на Петков си играе ролята, защото обществото е фокусирано върху лист хартия, който няма стойност.

„Виждам авантюра в сегашното управление, а системните партии, които го подкрепят, ще платят цена за това. Но и това ще мине“, уточни Горанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети