Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Градският съд отхвърли иска за разпускане на политическа партия „Възраждане“

Политика

Градският съд отхвърли иска за разпускане на политическа партия „Възраждане“

Снимка:

Решението подлежи на обжалване

СГС отхвърли предявения от Софийска градска прокуратура иск за разпускане на политическа партия „Възраждане“, съобщиха от съда.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 14-дневен срок от връчването му.

Припомняме, че през юли прокуратурата поиска заличаване на регистрацията на ПП „Възраждане“ и нейното разпускане заради деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. Установено е, че към датата на провеждането на Учредителното събрание има данни за 86 лица, които са били извън територията на страната, а са вписани като учредители.

108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 броя), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии.

Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане“.

За две лица има попълнени декларации за индивидуално членство, на които са положени и подписи като участници в Учредително събрание, проведено на 02.08.2014 г. От заверени препис-извлечения от актове за смърт е констатирано, че същите са починали през м. юни 2014 г.  


Коментари (4)

Правосъдие Независимият съд отсъдил според кинтите.
26.02.2021 11:35 / Отговор
БГ Най-прогнилата институция в България! Не са ни виновни нито политици, нито партии, а скапаната Съдебна система! Ако тя си беше на мястото ,всички други щяха да се съобразяват! На кой му изнася такива зависимости? Ами на тия , които си крадоха, приватизираха безконтролно през целия ,тъй наречен "Преход"!
26.02.2021 11:56 / Отговор
Илия Христов Костя Копейкин е взел поредния заем от Кремълското джудже, за да се откупи пред "независимия" съд!...
26.02.2021 12:29 / Отговор
aahasfer Поредното осиране на *независимия български съд*!Същият съд,който оправда говедото,хвърляло павета по полицаите!
26.02.2021 13:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още