Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов: БСП е против сделката за още 8 F-16 (ВИДЕО)

Политика

Гуцанов: БСП е против сделката за още 8 F-16 (ВИДЕО)

Гуцанов: БСП е против сделката за още 8 F-16 (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

БСП е против сделката за още 8 F-16, коментира пред журналисти в парламента социалистът Борислав Гуцанов.

„Това е абсурдна ситуация. Служебният кабинет на Стефан Янев е пратил писмо през август до САЩ да се коментират вторите самолети при положение, че не са дошли първите осем изтребителя F-16 и се забавят с около 2 г.“, изненадани са хората на Корнелия Нинова. Според тях цената на новите американски изтребители  е безумно висока.

„Най-слабата икономика даваме на най-могъщата за пореден път 2,2 млрд. лв. за нещо, което не са знаеше дори къде ще бъде произведено. И сега идват вторите самолети на още по-висока цена. Как става това? Нали точно ГЕРБ обясняваха, че ще бъдат по-евтини. А те сега се оказват още по-скъпи”, констатира Борислав Гуцанов.

Първите 8 изтребители F-16 бяха закупени през 2019 г. за 1.256 млрд. долара. Още тогава от МО повдигнаха въпроса да се направи запитване към САЩ за още 8 изтребителя, тъй като военната продукция поскъпва. Вчера стана ясно, че Държавният департамент е изпратил към Конгреса на САЩ проекторешение, с което да се даде зелена светлина за потенциална сделка с България за придобиване на още осем нови изтребителя F-16 Block 70 за общо 1,673 млрд. долара с оборудването към тях.

„Вижте на какви цени купуват Румъния, Гърция, Полша. Това е безобразие. Не може да научаваме от чуждата администрация за какво става въпрос“, възмути се Гуцанов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, самолети, САЩ, F-16
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети