Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гьоков: Нулеви са шансовете за кабинет

Политика

Гьоков: Нулеви са шансовете за кабинет

Гьоков: Нулеви са шансовете за кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия мандат, коментира социалният министър в оставка Георги Гьоков пред журналисти преди заседанието на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП. По повод това възможно ли е да се държи третият мандат до 15 август, Гьоков препрати към Конституцията.

„Възможно е да се задържи мандатът малко по-дълго, защото в Конституцията има празнота точно по отношение на настоящата ситуация“, уточни Гьоков.

Той смята, че ръководният орган на БСП трябва да реши какво да прави с третия и последен мандат за съставяне на правителство.

„Моментът е много сериозен, за да си позволяваме да интерпретираме събития или желания на когото и да било. Много е несериозно един човек от ръководството на БСП да говори пред медиите за решението на Изпълнителното бюро на партията“, увери Гьоков.

Според него има гледни точки, които не са в подкрепа на нов евентуален кабинет.

„Тези, които са в подкрепа на полезността на съставянето на правителството е, че има нерешени проблеми, които трябва спешно да се решават. Плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени внимателно и отговорно“, обясни Гьоков.

ИБ на БСП ще вземе решение за третия мандат и какво да предложи на Националният съвет. Крайното решение за мандата ще е на Националния съвет на партията, след като проведе заседание в утрешния ден.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети