Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид за спортната комисия в НС: Не трябва да се търси екзотика и да се намесват президента и Лечева

Политика

Хамид Хамид за спортната комисия в НС: Не трябва да се търси екзотика и да се намесват президента и Лечева

Хамид Хамид за спортната комисия в НС: Не трябва да се търси екзотика и да се намесват президента и Лечева - Tribune.bg
Снимка:

„Не съм чул нито Весела Лечева, нито човек от екипа на президента Румен Радев да е звънял на някого от ДПС”, заяви той

„Очаквам да има правителство. Ние ще положим максимални усилия и ще подадем ръка на всички разумни политики и програми за сформиране на правителство. Трябва да има разговори за политики, защото иначе в обществото остава впечатление за разговори за нещо друго”, заяви пред БНР депутатът от ДПС Хамид Хамид, председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Изборът на председател на Народното събрание и липсата на избор на председатели на някои парламентарни комисии не са индикатор за определено мнозинство.

„Не съм чул нито Весела Лечева, нито човек от екипа на президента Румен Радев да е звънял на някого от ДПС и не мисля, че това е начинът, по който следва да се определят председателските места в комисиите, това го решават депутатите. Не трябва да се търси чак такава екзотика и да се намесват държавният глава и г-жа Лечева", коментира Хамид във връзка с твърдения на ПП, че президентството и спортният министър Весела Лечева са оказали натиск, за да не бъде избран Радостин Василев за председател на Комисията за младежта и спорта.

ДПС ще продължи да издига свой кандидат за председател на парламентарната комисия по спорт, категорично подчерта Хамид. Според него ПП са издигнали за земеделската комисия „човек, който според мнението на всички народни представители се е компрометирал и не е подходящ”:

„От ДПС нямаме претенции наш представител да оглави комисията по земеделие в НС, нямаме и издигнат наш кандидат. Очаквам ПП да издигнат подходящ кандидат, за да бъде избран като председател. Няма да подкрепим Иван Христанов, нашите специалисти по земеделие имат доста резерви по отношение на неговата работа. Ще видим как ще се развие този спор. ... Нито една парламентарна група не издигна свой кандидат за председател на земеделската комисия и от това разбирам, че нито една група няма претенции към самата комисия, а към персоната на г-н Христанов”.

Според председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС има връщане назад в борбата с престъпността:

„Критикували сме политическото ръководство на МВР, че не организира добре борбата с престъпността, а се занимава с политическо инженерство и с репресии срещу политически лица и политически партии. ... Ние дадохме оценка за изключително слабото управление на Бойко Рашков. Не само слабо, а и опасно управление на МВР, защото то застрашава устоите на демокрацията”. Хамид подчерта, че има проблем с функционалността, структурата и системата на прокуратурата, а не с персоната, която изпълнява длъжността главен прокурор:

„Затова сме предложили конституционни текстове, които регламентират ясно и точно правомощията на главния прокурор”.

Депутатът припомни, че ДПС има критики към главния прокурор и те са за това, че прокуратурата на е протестирала оправдателната присъда на бизнесмена и издател Иво Прокопиев.

По думите на Хамид Хамид ДПС вече не иска оставката на президента Румен Радев, защото той се е променил и вече търси диалог между институциите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети