Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: Днешните протести са „весел хепънинг”, а не революция

Политика

Харалан Александров: Днешните протести са „весел хепънинг”, а не революция

Харалан Александров: Днешните протести са весел хепънинг, а не революция - Tribune.bg
Снимка:

Примитивната част от протеста бе в началото и бе преодоляна

„В момента протестите са невинна детска игра, в която младите хора са излезли да изразят това, че светът не им харесва. Това е заявка на едно ново поколение в политиката“, заяви Харалан Александров в пред Канал 3.

Според него на площадите и улиците преобладават шарените ярки цветове, а тъмната и примитивна част от протестиращите са били преодолени в началото от хората на средна възраст, които са носители на разума.

За политиците, които се появяваха на протеста, социалният антрополог, заяви, че те се възползват от шанса си за рестарт. Но „младите хора не отиват на протеста, за да слушат старите политици, а отиват да говорят самите те“, каза още той .

„Създава се нова група от млади образовани хора, които търсят и трябва да си намерят място под слънцето. Те вече си търсят това място в България“, коментира Александров.

„Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш. Има опасност да бъдат употребени, но младите хора са нясно, че ще има такива опити и провалените политици на прехода не са техни любимци“, коментира Харалан Александров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Антропологът май започва да обръща палачинката, време е за пенсия господине. Остави на младите и по- образовани от теб да решат, няма да ги употребят, защото зад тях сме ние старите.
19.07.2020 14:55 / Отговор
Quo vadis Къде отиваме? Към Европа? След Радев, Нинова и Манолова? Уау....
19.07.2020 15:56 / Отговор
Посоката Като гледам снимката, май отиваме на изток
19.07.2020 16:00
Стар Старите да ,зад тях сме! Но не с чугунените глави ,другарю!!!
19.07.2020 20:24 / Отговор
Тартаковер Според мен първият коментиращ е най-точен. Антропологът обръща палачинката. През годините се преструваше на неутрален, после зави леко наляво с отличаващо се "търсене на тенденцията в собствената си парадоксална мисъл"(влязох в неговия стил). След това изглежда с нещо го приласкаха от ГЕРБ и рязко се извъртя към тях. Изненадващо, но типично за професионална проститутка. Сега изглежда вижда че нещо може да се промени и се чуди каква позиция е удобната и къде да завърти и подложи задната си част. Съжалявам такива хора, жалки недостойни близачи на всяка власт.
19.07.2020 20:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети