Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Hoвият шeф нa „Бyлгapгaз“ продал газа на старата cи фиpмa, другото е секретно

Политика

Hoвият шeф нa „Бyлгapгaз“ продал газа на старата cи фиpмa, другото е секретно

Hoвият шeф нa Бyлгapгaз продал газа на старата cи фиpмa, другото е секретно - Tribune.bg
Снимка:

Новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов е изтъргувал в петък природен газ на фирмата, в която е работил съвсем доскоро, стана ясно след провеждането на комисията по енергетика, която с гласовете на управляващите беше засекретена.  

Йоцов, който присъства на заседанието, за да даде обяснения за сделките, за които се появиха съмнения, че са непрозрачни не вижда никакъв проблем, че фирмата за която е работил е сред купувачите.

Заседанието на комисията бе засекретено с аргумента, че има поверителна информация, а ДАНС и енергийният регулатор са започнали проверка. След заседанието новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов отказа да назове компаниите, които са купили газ на борсата, но призна:  

„Осем компании са, това е търговска тайна, там има конфиденциални клаузи.“

Запитан дали сред купувачите е компания, за която е работил, той отговори:

„Казах - да, но не за значителни количества, а минимални. Не е конфликт на интереси, защо да е конфликт на интереси, това е анонимен сегмент. Единственото, което мога да направя, за да не търгувам с тази компания, е да забраня търговията с нея  – „Булгаргаз“ въобще да не търгува с нея“.

За цените, по които са сключени въпросните сделки, изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов заяви:

„Булгаргаз“ не е дал тази цена от 150 лева за евро. Офертата не я правя аз. Прави я човекът, служителят на „Булгаргаз“, който е упълномощен да търгува на борсата. Това определено не е изпълнителния директор. Това е оперативна самостоятелност, негова. Аз не мога да му се бъркам. По принцип не е на мое подчинение. Има си началници на отдели, има началник на дирекция“, съобщава БНР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати