Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христанов се оплака от „корупционно въздействие за милиони“

Политика

Христанов се оплака от „корупционно въздействие за милиони“

Христанов се оплака от корупционно въздействие за милиони - Tribune.bg
Снимка:

„Към мен беше насочен опит за корупционно въздействие. Става дума за милиони", заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред Нова нюз.

„Канализирано е предложение, че бих могъл да се облагодетелствам с милиони, стига да свърша работата. В случая бяха замесени нищо неподозиращи лица. Те не са подозирали в какво ги въвличат. Отидох в ГДБОП. Дадох показания и работата вече е при тях”, каза още той.

„Пари няма да взема и изобщо не се интересувам от материални облаги”, категоричен беше Христанов, който е проверяван от КПКОНПИ за конфликт на интереси.

„Можем да кажем, че казусът с хладилните камиони на „Капитан Андреево" е разрешен", обяви още зам.-министърът на земеделието.

„Относно проблемите с опашките и натрупванията, които имаше в първите дни, мога да кажа, че те са решени. Вчера имаше делегация на високо равнище. Обиколихме целия пункт. Там бяха представители от дипломатическата мисия, зам.-министърът на търговията на Турция, както и министър Събев. Със задоволство констатираме, че можем вече смело да кажем, че този казус с хладилните камиони е разрешен”, каза той.

По думите му от турска страна също са потвърдили, че казусът е разрешен и са благодарили за бързата реакция на държавата ни.

Относно попълването на резерва със зърно и дали това действие е пред провал заради отказа за увеличаване на капитала, той коментира:

„Имаше административни предизвикателства, които продължиха твърде много време. Когато ние трябва да предприемам едно действие, то винаги се мотивира от конкретни фактори. Има оценка на риска и на необходимостта. Вече сме толкова близо до реколта, че смятаме, че имаме отпаднала необходимост и не считаме, че от този момент нататък си заслужава да продължаваме с този процес”.

„Последните обстоятелства ни провокират да направим нова оценка и евентуално да предложим на колегите от МФ и другите министерства отпадане на необходимостта и спиране на цялата сделка”, добави той. 


Топ новини

виж още
Актуална тема