Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Третият мандат е въпрос на техника, а не на символика

Политика

Христо Иванов: Третият мандат е въпрос на техника, а не на символика

Христо Иванов: Третият мандат е въпрос на техника, а не на символика - Tribune.bg
Снимка:

Правим всичко възможно да има стабилност и да се стигне до редовно правителство, заяви Борислав Гуцанов от БСП

„Въпросът кой да получи третия мандат, може да остане въпрос на техника, а не да бъде символичен.“ Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание във връзка с решението на президента да забави връчването на мандатите заради актуализацията на бюджета.

„За нас е важно да има диалог между формациите извън ДПС и ГЕРБ. Да опитаме да разрешим, да намерим една цялостна формула. Когато намерим цялостна формула, съм сигурен, че можем да решим затрудненията, свързани с мандата. Ако имаме цялостна формула по въпроса колко да е времето на такова правителство, какъв да е неговият състав, как да си гарантираме неговите действия, съм сигурен, че в този контекст кой технически да получи мандата, може да остане въпрос на техника, а не да бъде символичен“, заяви той.

По темата за актуализацията на бюджета Христо Иванов  заяви, че ще обявят позицията на парламентарната група следващата седмица.

„БСП говори отдавна, че трябва да има актуализация на бюджета и апелираме в Народното събрание това да се случи, така че нямаме никакво разминаване, че подобно нещо трябва да се случи.“ Така Борислав Гуцанов от „БСП за България“ коментира думите на Румен Радев.

„Правим всичко възможно да има стабилност и да се стигне до редовно правителство, което да изведе страната от тази тежка ситуация и очертаващата се криза в няколко направления, най-малкото, което е необходимо, е да има и допълнително напрежение в държавата“, допълни той.

 „Ние имаме наше решение на Националния съвет, което е пределно ясно - да бъде предложен служебният кабинет. Ако мандатът бъде даден на нас, ще бъдат проведени разговори с премиера и министрите и тогава вече ще се стигне до пленарна зала. Нека не изпреварваме събитията“, каза Борислав Гуцанов.

Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ също отправи призив към партиите най-накрая да започнат с дебатите.

„Колкото пъти да правим избори, едни и същи хора все един ден ще трябва да седнат, да се вразумят, да спрат да гледат себе си, за да създадат формулата за управление. Обратното е безумие.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети