Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев размаха пръст на партиите: Служебният кабинет показа как се прави, но не ги следват

Политика

Радев размаха пръст на партиите: Служебният кабинет показа как се прави, но не ги следват

Снимка:

Радев благодари на Трифонов, че го подкрепя за втори мандат, но чакал и „всички почтени българи“

„Кога българският парламент ще актуализира бюджета? Разбира се, че ще настоявам. Затова се свиква и този КСНС“, това заяви пред журналисти на турската граница президентът Румен Радев.

Той на няколко пъти повтори, че очаква отговорност от българския парламент.

„Оттам ще проличи кой работи за хората! Ще преценя на кого и кога ще връча третия мандат след като чуя идеите на партиите“, съобщи Радев, който потвърди, че ще има нови консултации на „Дондуков“ 2 преди да приключи конституционната рулетка.

Иначе попитан за подкрепата към него, заявена от Слави Трифонов, Радев обяви:

„Мога само да благодаря на Слави Трифонов и на партията ИТН за подкрепата, но очаквам подкрепа от всички почтени българи, които искат да работят искрено за държавата. Служебното правителство доказа, че е възможно взаимодействие на политици от различни политически сили, но не виждам готовност на партиите да го следват и да изоставят партийното деление, за да има цивилизован диалог. Нека вървим по-бързо към изпитаните модели на парламентарна демокрация“, призова той, подчертавайки че идеите на правителство на малцинството са претърпели крах.

Президентът е категоричен, че няма да остави служебния кабинет на партиите.

„Всяка партия е длъжна да защити претенциите си за властта. Служебното правителство не е излъчено от партии. Аз мисля че партиите могат да предложат много в кадрово решение, но времето изтича“, предупреди Румен Радев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още