Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов не иска коалиция с ГЕРБ: Румен Радев да свика КСНС за важните точки за България

Политика

Христо Иванов не иска коалиция с ГЕРБ: Румен Радев да свика КСНС за важните точки за България

Христо Иванов не иска коалиция с ГЕРБ: Румен Радев да свика КСНС за важните точки за България - Tribune.bg
Снимка:

„Ние отчитаме реалностите и на тази база можем да водим смислен диалог. Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, не защото не можем да се прежалим, а защото реалността е ясно четима във вота. Подобно управление ще изкара хората на улицата и това е рецепта за дестабилизация на държавата“, заяви пред БТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Според него такава коалиция ще задълбочи политическата криза. По думите му ГЕРБ са имали много време, за да осъзнаят, че нямали партньор още когато са тръгнали да свалят правителството. Причината била, че не поемали отговорност за корупционния модел, който според Иванов тръгва от комунистическия режим.  

„Пред публиката и пред хората ние ги канихме едва ли не с баница да говорим за съдебната рефома и сега могат да видят своята изолация. Свалиха правителството, но те нямат план и нямат партньор. Това ще дестабилизира страната“, заяви той.  

Христо Иванов не вижда и как може да има коалиция между ГЕРБ, ПП и ДБ, заради корупционния модел и руското влияние. „Ние не сме призовавали никой да бъде арестуван, искахме да говорим за неутрални правосъдни институции. Трябва да изчистим правосъдието, за да може то да изчисти политиците. Не може постоянно да се обвиняваме, това се решава през прокуратурата“, смята съпредседателят на ДБ и уточни, че промените започнали на Росенец, които те стартирали, независимо колко бащи са се появили.

„Трябва да се научим да си говорим. Всеки се е барикадирал и чака избори докато му харесват“, заяви още Иванов.

Според него докато няма фокус върху политики и институции няма да има и устойчиво правителство и управление. Основните тема за него са върховенството на закона и войната.

Запитан дали вижда партньори в предстоящия парламент за своите искания, Иванов заяви, че не бил това разговорът.

„Радев трябва да слезе от своята абаносова кула и да свика КСНС с парламентарно представените партии, за да се очертаят най-важните точки, които да се поставят пред този парламент“, обяви Христо Иванов и заяви, че важна точка трябвало да бъде да не се пипат машините, защото повече експерименти не можело да се правят.

„В момента в който всички президенти осъждат отношението на Русия към Украйна, той отсъства. Той не може да ни вади от цивилизационния ни избор за бъдещото на България“, обяви Иванов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати