Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иванов обвини Радев, че безотговорно провалил консултациите. И всеки се държал като хан Аспарух

Политика

Иванов обвини Радев, че безотговорно провалил консултациите. И всеки се държал като хан Аспарух

Иванов обвини Радев, че безотговорно провалил консултациите. И всеки се държал като хан Аспарух - Tribune.bg
Снимка:

Според ДБ, президентът не дал достатъчно време на партиите и трябвало да се съобрази кога са готови, нищо че вотът мина преди пет дни

Христо Иванов от ДБ обвини президента Румен Радев, че е провалил консултациите, на които не отидоха ПП и БСП.

„Беше безотговорно, тези консултации трябваше да се случат. Трябваше да бъде дадено достатъчно време на партиите. Да бъде координирано кога те имат готовност“, смята Иванов.

Консултациите дойдоха пет дни след като кабинетът падна с вот на недоверие и малко след като Кирил Петков благоволи да подаде оставката, която трябваше да бъде връчена още на 22 юни вечерта или най-късно сутринта на 23 юни.

„Важно беше, тъй като има политическа криза и е ясно, че когато има криза е сложно, да се намери изход. Търсенето на този изход не може да върви по график. Хайде всички на плаца в първия възможен момент, стрелба, подготовка, раз-два-три и готово“, вярва лидерът на ДБ, според когото Радев е отговорен за една „провалена конституционна възможност“.

Според Иванов не е само въпроса някой от партиите да отиде на консултация, но и да са създадени условия някакви консултации да протекат.

„А не просто да се отметне някакъв ритуал. Защото тези разговори не са ритуал“, каза той.

Иванов видимо се изнерви на въпросите за шанса за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент и заяви, че се бил сигурен, че ще има шанс и в следващия.

„Всеки се държи като хан Аспарух, все едно държавата започва с него, той ще определи всичко, той ще каже… От това няма да излезе… управление. Не го виждам!“, подчерта депутатът.

Той не даде отговор заедно ли ще излязат на избори с ПП, защото „тангото изисква двама“, но избирателите на ДБ очаквали именно това.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети