Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов призна за срещата с Трифонов: Липсата на биографии в проектокабинета на ИТН ни притесниха

Политика

Христо Иванов призна за срещата с Трифонов: Липсата на биографии в проектокабинета на ИТН ни притесниха

Христо Иванов призна за срещата с Трифонов: Липсата на биографии в проектокабинета на ИТН ни притесниха - Tribune.bg
Снимка:

Предизборната кампания започна в момента, в който Нинова взе мандата, каза още Христо Иванов.

„Трябваше да има преговори преди даването на третия мандат, за да не позволим този мандат да ни вкара в по-сложна ситуация. Затова говорих със Слави Трифонов, за да поправим грешките от първия мандат. Нинова отказа да участва в такъв разговор и с този трети мандат на практика започна предизборната кампания на Нинова. За нас шансът беше преди връчването да се намери формула, с която да се намери решение“, заяви пред Нова телевизия лидерът на ДБ Христо Иванов.

Той призна, че на 7 август се е срещнал с лидера на в неговия офис, за да поправят "издънката" с първия мандат.

„Срещата се случи на 7 август, това беше единствената среща в последната седмица, в която и трите партии бяха взели решение, че не могат да подкрепят първия мандат, защото предложеното от ИТН беше един абсолютен непригоден състав на Министерски съвет. За мен тогава бе важно да се опитам да го убедя, че след като стана тази издънка с първия мандат, да се опитаме да коригираме всички проблеми с третия мандат“, разказа Иванов и уточни, че не е казвал, че "имал чувството, че ДПС е имала влияние върху ИТН.

,,Когато казваш, че с 65 депутати ти ще определяш всичко при нужни 121 и че ще имаш плаващи мнозинства без подписано споразумение, ти отваряш вратата за корупционно влияние'', подчерта още Иванов.

„Липсата на биографии в проектокабинета на ИТН ни притесниха, защото биографиите са определящи. Трябва да правим реалистичен баланс какво може да се свърши, но има хора, с които не можеш да свършиш нищо – това беше най-слабият кабинет, който някога е предлаган в историята на България“, каза още той.

Според него Слави Трифонов се опитва да бяга от отговорност, което не е почтено. „Предизборната кампания започна в момента, в който Нинова взе мандата“, каза още Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати