Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Интригата се заплита: Кой ще оглави листата на БСП за евровота?

Политика

Интригата се заплита: Кой ще оглави листата на БСП за евровота?

Снимка:

С най-много номинации за включване в листата на БСП за европарламента са Елена Йончева и Момчил Неков, следвани от Сергей Станишев и Деница Златева. Неков влезе в ЕП с преференциален вот чрез феномена 15/15, но работата му като евродепутат очевидно впечатлява социалистите, пише сайтът Offnews.

Структурата на БСП в Бургас пък е номинирала лидерът на партията Корнелия Нинова за евродепутат.

На общинската конференция вчера са гласувани номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати, които да влязат в листата на БСП. Шестима от тях са от бургаската партийна организация – народният представител Николай Тишев, Христо Панайотов, общинският съветник Радослав Петков, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, Георги Тодоров и Йордан Георгиев. Сред останалите номинирани са Елена Йончева, Петър Кънев, Деница Златева, Ирина Бокова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, проф. Иво Христов, Крум Зарков, Жельо Бойчев, Кристиян Вигенин и др. Номинации получиха също така досегашните евродепутати Петър Курумбашев, Момчил Неков, Георги Пирински и Сергей Станишев, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише на сайта на БСП-Бургас. Нинова е номинирана и в Кюстендил например.

Още през ноември миналата година Нинова заяви: Не мога да ви кажа кой ще бъде водач на евролистата на "БСП за България", но мога да ви кажа с 200 процента сигурност, че няма да съм аз и тази позиция няма да се промени до май.

Сред номинираните в Плевен пък с най-много номинации са Сергей Станишев, проф. Румен Гечев, Елена Йончева, проф. Иво Христов, Петър Курумбашев, Деница Златева, Янаки Стоилов и Крум Зарков.

Всички конференции трябва да са приключили до средата на март. В неделя - на 17 март, пленумът на БСП ще определи водачът на листата за изборите на 26 май.  


Коментари (2)

ИСТИНАТА Поздравления, НИНОВА! Водач на листата е обвиняемата Е. Йончева, получила неправомерно 700 000+25 милиона евро (пари на вложителите) чрез офшорка с Цв. Василев от КТБ. Няма по-добър начин чрез който да представите Б-я в ЕП, от този да изпратите като евродепутат обвиняема за присвояване на пари. Излезте и кажете истината за фалита, приватизацията и т.н. Истината за огромния грабеж при Станишев, Тройната коалиция и двата мандата на Първанов. Кажете истината защо Б-я е бедна? Истината за милиардите, изнесени извън Б-я. Популизмът и лъжите нямат нищо общо с ИСТИНАТА. Др. ИНОВА ИМПЕКСОВА ХАМЕЛЕОНОВА. Мастото ви е в затвора, както и на упоменатите по-горе. Колкото повече си заграбил, толкова пове че имаш шанс да си евродепутат. НЯМАТЕ МЯСТО В НС. БКП/БСП да се забрани със закон. Решетников ще ви приюти в Русия. ВИЕ СТЕ ВРЕДНИ ЗА Б-Я.
11.03.2019 16:42 / Отговор
КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ДА ЖИВЕЕ ВАКАНЦУВАНЕТО!ЗАЩО ДА ХОДИМ НА РАБОТА В ПАРЛАМЕНТА,СЛЕД КАТО СИ ИМАМЕ ИМУНИТЕТ И НИ СЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТА!ИЗБИРАТЕЛИТЕ НИ ДА ГО ДУХАТ!СЕГА СИ ПОЧИВАМЕ КАТО ЦИГАНИТЕ,ВЕСЕЛИЕ,ГУЛЯЙ И ЦИГАНСКА МУЗИКА ЗА СМЕТКА НА НАШИТЕ ТЪПИ "ИЗБИРАТЕЛИ"!/СМЯХ/!
12.03.2019 16:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема