Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ирена Соколова: На БСП демокрацията им пречи, с този лидер си купиха слон

Политика

Ирена Соколова: На БСП демокрацията им пречи, с този лидер си купиха слон

Ирена Соколова: На БСП демокрацията им пречи, с този лидер си купиха слон - Tribune.bg
Снимка:

И в малката, и в голямата коалиция има пълно съзнание, че мандатът трябва да бъде завършен

„На БСП демокрацията им е в повече и им пречи по думите на лидера им. При всички случаи опозицията успява да катализира процеса. Отсъствието им в момента помага за по-лесно приемане на решение. Това, което пречи обаче е смисълът на това, което парламентарната демокрация носи. Защото това носи смисълът и усещането за демократичен процес. Гледаш половината зала празна и се питаш „това ли ни е държавата“. Това заяви в „Офанзива“ по Канал 3  Ирена Соколова – областен управител на област Перник и председател на Жени ГЕРБ.

„Кворумът е задължително условие и ще се събере, защото и в малката, и в голямата коалиция има пълно съзнание, че мандатът трябва да бъде завършен. Няма нито едно управление, което да сочи, че това управление трябва да приключи“, каза Соколова и като аргумент за това изтъкна икономическия растеж на страната ни.

По думите ѝ за бойкотът е виновна изцяло Корнелия Нинова. Тя припомни един английски израз, че „когато се поддаваш на влияния рано или късно си купуваш слон“.

„БСП с този лидер си купиха слон. Нямат шанс да бъдат навън и да бъдат адекватни на процеса. Няма основания“, заключи Ирена Соколова.

Тя коментира постоянните скандали, които тресат коалиционния партньор „Обединени патриоти“, но според нея те не бива да се приемат с притеснение.

„Това е манталитетно там. Търсенето на надмощие там е същностна характеристика. Тя не показва проблем. Тя не носи напрежение. Тази размяна на реплики, това е типично за тях. Крайното поведение е характеристика и на трите фракции. Те обаче много далновидно успяват да преформулират целите. Каквото и да ги държи заедно, умното поведение изисква обединение и те го правят“, коментира Соколова.

Тя дори изрази мнение, че въпреки вече дадените заявки за отделно явяване на евроизборите, Патриотите всъщност ще бъдат заедно.

„Там има игра на тронове от време навреме, но в крайна сметка излизат мъдро и мисля, че ще излязат заедно с листа“, каза председателката на женската организация на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Годжи Как пък се промените бе момче толкова категорично! До вчера прегръщахте комсомолската връзка. /Ирена Соколова /Много бързо обърнахте резбата.
02.03.2019 20:52 / Отговор
Дида Димитрова По-добре късно, от колкото слон за цял живот.
03.03.2019 08:58

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети