Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: България се показа като отговорна страна

Политика

Искрен Веселинов: България се показа като отговорна страна

Искрен Веселинов: България се показа като отговорна страна - Tribune.bg
Снимка:

„Въпросът е да има диалог. Борбата трябва да е насочена към излизане от кризата“, заяви Веселинов

Чухме едно сравнение между български и европейки политици. Аз се изкушавам да направя едно сравнение между български и испански политици. В началото на кризата лидерът на испанските социалисти каза: „В тази криза аз няма да имам политически противници. Всички трябва да сме единни!“.Този съвет кореспондира с написаното на сградата, в която се намираме – „Съединението прави силата!“.

С тези думи започна изказването си съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов от трибуната на Народното събрание по повод извънредното заседание на парламента, свикано по искане на БСП.

„Истината е, че в тази криза България се показа като отговорна страна, българското общество се показа като отговорно, затова и негативните резултати от нея са минимални. Няма причина да се опитваме да изкараме бялото черно и да се опитваме да се самонавием колко сме нещастни, унищожени и умиращи. В това отношение моят апел към всички в тази зала е да търсим нормалния диалог, защото той е един задатък, за да може да излезем от кризата“, категоричен бе той. И допълни:

„Всички имаме своите идеи, не всички идеи се приемат – въпреки че ние сме част от управляващото мнозинство, сме предлагали публично много неща, но големият партньор не смята, че са удачни. Въпросът е да има диалог. Борбата трябва да е насочена към излизане от кризата“.

„Смятам, че Министерски съвет трябва да има по-институционализиран начин за диалог с политическите сили на парламентарно представените партии. А не тук, в Народното събрание, да се показваме колко много статистка сме прочели и колко заучени икономически теории може да демонстрираме. По-скоро един диалог, в който всички да бъдат участници, за да излезем от кризата“, каза депутатът от ВМРО.

„Политическият дивидент не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано. Това е апелът на Обединени патриоти – да имаме по-малко телевизионни изяви, в които да се убеждаваме колко на зле отиват нещата, а да помогнем на процеса по излизане от кризата с COVID-19 да се подобри“, завърши Веселинов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати