Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: БСП три пъти управлява с ДПС и пак се канят да го правят

Политика

Искрен Веселинов: БСП три пъти управлява с ДПС и пак се канят да го правят

Искрен Веселинов: БСП три пъти управлява с ДПС и пак се канят да го правят - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО опровергаха Нинова: Не участваме в договорки за Закона за вероизповеданията

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова за сделка между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“ с амнистията, а впоследствие и отсрочването на дълговете на вероизповеданията. Той определи действията на БСП като „проява на хиперактивност“ и „извънпарламентарен опозиционен шум“, който е добре пласиран в медиите и цели да убеди обществото, че тя се бори за някаква правда.

„Първо, ако нейните представители бяха в зала, този закон нямаше да мине на първо четене. Второ, доколкото помня, тя бе съвносител на проекта, който обслужваше ДПС само преди няколко месеца“, напомни Веселинов.

Той коментира предпазливо новите предложения на ГЕРБ за отсрочка на задълженията на вероизповеданията, защото те не са разписани.

„Ние проведохме поредици от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат. И бяхме разбрани. В това отношение нямам някакви съмнения за задкулисие. По отношение на политиката на ДПС, ние не влизаме в разговори с ДПС. Нещо повече, нашето присъствие във властта, изобщо участието ни в управлението, основната причина за него, е да държим вън от властта ДПС. Тя е партия на антибългарска основа, която, включително и корупционно, съсипва държавата. Такива упреци на г-жа Нинова, чиято партия три пъти управлява с ДПС и пак се кани да го прави, са леко наивни“, категорични са от ВМРО.

Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети