Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: Лидерът на ВМРО почти седем години има право на охрана от НСО и никога не се е възползвал

Политика

Искрен Веселинов: Лидерът на ВМРО почти седем години има право на охрана от НСО и никога не се е възползвал

Искрен Веселинов: Лидерът на ВМРО почти седем години има право на охрана от НСО и никога не се е възползвал - Tribune.bg
Снимка:

Националната служба за охрана да премине към МВР е възможно решение, смята народният представител

Лидерът на ВМРО почти седем години има право на охрана от НСО и никога не се е възползвал от него, отбелязва във Фейсбук съпредседателят на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. За него това е „добър пример“.

По думите му не е късно Законът за НСО да бъде допълнен с един единствен параграф -  “този закон действа до 31.12.2020. Считано от тази дата функциите, персоналът и активите на Националната служба за охрана преминават към МВР.”

Веселинов изтъква, че това ще е гаранцията, че няма да има богоизбрани със специални гардове, а при заплаха за живота си властниците ще се защитават като всеки обикновен гражданин на Република България.

„Днес станахме съвносители на изменение в Закона за НСО, та началникът на тая служба да спре да се крие зад колективната безотговорност и да може да свали охраната на Доган и Пеевски. Така ще решим този малък проблем, но истинският остава - статутът и правомощията на бившето УБО“, категоричен е народният представител.

Веселинов настоява началникът на НСО „да не се включва в общото бягане по тъча и да каже защо неговите служители гонят “летовници” от държавни плажове и - недопустимо!!!- се гаврят с националното знаме!“ Депутатът от ВМРО уточнява, че за поругаването на националния ни флаг следва военен съд.

„Защото той, началникът му, и в момента отговаря еднолично (макар и под ръководството на президента) за обхвата на мерките, техния периметър и поведението на персонала.

Та днес всички се възмущаваме от един случай. Ами многото в миналото? Каква е гаранцията, че утре други гардове няма да гонят и мачкат някой граждани по-малко медиен от бившия правосъден министър?! Защо изобщо трябва да има структура, охраняваща “избрани”, а редовият гражданин да разчита на МВР?“, пита риторично съпредседателят на „Обединени патриоти“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати