Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НСО на Радев поискало да се забрани достъпа по вода до резиденцията на Доган

Политика

НСО на Радев поискало да се забрани достъпа по вода до резиденцията на Доган

НСО на Радев поискало да се забрани достъпа по вода до резиденцията на Доган - Tribune.bg
Снимка:

Искането е постъпило скоро след като президентът обяви, че ако зависело от него, маха охраната на Доган

Подчинената на президента Румен Радев Национална служба „Охрана“ е поискала забрана на  достъпа по море в акваторията и района на парк „Росенец“. Това е плажът, на който преди дни акостира лодката на лидера на „Демократична България“ Христо Иванов. Зад плажа се счита, че се намира „лятната резиденция“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Това стана ясно на пресконференция в Гранитната зала в Министерския съвет с участието на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

„Каква е целта? След като получат това писмо всички служби го изпълняват по закон. Подчинените на Каракачанов… Представете си го, изкарва кораби, наредени там. МВР изважда катерите… Изпълнява закона. А от лодките стоят с телефоните и снимат! И какво излиза? Че правителството брани имот на Доган? Добре ли са го измислили?“, разказа схемата Борисов.

Забраната е влязла в сила от 21 часа снощи и важи до 21 часа на 15 септември. Тя включва ограничение за риболов, плаване и пускане на котва в района.

Според Борисов такава забрана не трябва да има.

„Не, не трябва да има. За моята къща в Банкя има ли ограничение? Катерехте се по 20-30 души (журналисти). Разболяха ми детето!“, припомни Борисов.

Премиерът беше категоричен, че засега властите няма как да не изпълнят поисканото от НСО, защото законът го изисква от тях. Въпреки това служителите на МВР ще бъдат инструктирани да се пазят от провокации. Военни няма да участват, въпреки че имат отговорност по закон.

„Военноморските сили защитават териториалната цялост, а не паркове. Да задам следния въпрос на шефа на НСО. Известно е, че няма български войник, който да е захвърлил българския флаг. НСО е военизирана служба, няма ли да бъде наказан служителят, който извърши този позорен акт“, попита Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО има за задача да провери и какво друго може да се направи по темата, като при възможност забраната да бъде отменена. Според Каракачанов става въпрос за „коварен капан“.

Не става ясно въз основа на какъв сигнал е поискано ограничението за достъп по вода, нито как е изчислено, че заплахата ще е в сила до 15 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

НСО Първо, НСО си изпълнява закона. Решението за охрана на лица, извън закона,Доган и Пеевски, взето от ДАНС, МВР , без съгласието на НСО, но той е длъжен да изпълнява закона. И затова ги охраняеат. Борисов какво се прави на ощипани, провежда се военно учение Бриз, и трябва да се охранява акваторията. А ГЕРБ много бързо взеха решение в Парламента, шефът на НСО да определя кой да се охранява извън закона. А и си промениха закона за Мвр, и то да охранява. Когато им е угодно всички служби са техни, а когато не им отърва, прехвърлят отговорността на президента.
10.07.2020 15:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати