Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След пропадналия план: Радев поиска оставката на началника на НСО

Политика

След пропадналия план: Радев поиска оставката на началника на НСО

След пропадналия план: Радев поиска оставката на началника на НСО - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.

Това обявиха в петъчния следобед от администрацията на държавния глава.

„Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО“, се казва още в съобщението.

Новината идва по-малко от два часа след извънредния брифинг в Министерски съвет, на който премиерът Бойко Борисов съобщи за готвена провокация към властите.

По думите на премиера ръководената от президента служба е подготвила сценарий, за да изглежда, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е охраняван от армията и полицията.

С поисканата оставка Радев прави опит да покаже, че подчиненият му ген. Станчев е работил въпреки желанията му и не по негово разпореждане.

Възниква обаче и въпросът дали това не е поредният ход на президента, който всъщност ще възпрепятства свалянето на охраната на Доган. При оставка на шефа на НСО в понеделник няма да може да се проведе обещаното заседание на комисията, която взима решенията кой да бъде охраняван.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Алцхайм Нали не беше отговорен той,а някой друг???
10.07.2020 16:00 / Отговор
кесо Румбата що не вземе да направи Йоло Денев шеф на НСО? Критиците му направо ще оканемеят от изненада и тогава може да ги свали от постамента както правят днес в Америка, чиста работа.
10.07.2020 16:47 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ Е*БА МУ СЕ МАЙКАТА НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ☭ ....
10.07.2020 19:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети