Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселинов: Разрушителната е максимата на някои политици, че „колкото по-зле, толкова по-добре“

Политика

Веселинов: Разрушителната е максимата на някои политици, че „колкото по-зле, толкова по-добре“

Веселинов: Разрушителната е максимата на някои политици, че колкото по-зле, толкова по-добре - Tribune.bg
Снимка:

„Обединени патриоти“ няма да допуснат промяна на изборните правила преди вота

„Няма да допуснем промяна на изборните правила преди вота“, ангажира се в началото на последната сесия на този парламент заместник-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Той изтъкна, че формацията е против гласуването по пощата.

„Против сме идеята за гласуване по пощите и да има повече от 35 секции за гласуване в страни извън ЕС. Дава се пример с Великобритания, където 17 000 българи могат да гласуват в 35 секции. Истинската цел е да се отпуши гласуването в Турция – знаем, че извозват избирателите си с автобуси. Ако не беше акцията ни преди години, сега в парламента щеше да има още една партия – ДОСТ. Няма да позволим подарък от 10-15 места в парламента на любимците на султана в Турция“, аргументира се Веселинов.

Той видя в разделението на обществото у нас тревожна тенденция за страната.

„Липсва съзнание за общи приоритети. Очертават се избори с очерняне и противопоставяне. Напук на това ние ще поставяме България над всичко“, подчерта Веселинов.

По думите му в момента се намираме в края на едно управление, което бе белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува.

„Много скоро ние представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор пред обществото защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато беше политически изгодно. Ние ще посочим само очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразени и нормализиращата се работа на здравната система, и сериозния пакет от мерки за подкрепа на бизнеса“, уточни Веселинов.

Той обяви приоритетите на „Обединени патриоти“ за тази сесия на парламента, а именно промени в Наказателния кодекс, криминализиране на проповядването на радикален ислям, разширяване на пределите на неизбежната отбрана и преформатирането на понятието за малките кражби.

„Ще настояваме за промяна на закона за местните данъци и такси и да се облага крупната земеделска собственост, да се освободят от сградна такса абонатите на топлофикация, които не ползват отопление, да се освети финансирането на НПО, а в закона за радиото и телевизията да се регламентира повече българска музика в ефир“, коментира Веселинов и напомни, че от формацията почитат предците ни.

Веселинов е категоричен, че ако партиите загърбят егоизма си, всички ще живеем в една по-добра държава България. Той заяви, че е разрушителната максимата, изповядвана от някои от политическите лидери „колкото по-зле, толкова по-добре“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати