Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН няма да правят кабинет с БСП, всичко било ясно

Политика

ИТН няма да правят кабинет с БСП, всичко било ясно

ИТН няма да правят кабинет с БСП, всичко било ясно - Tribune.bg
Снимка:

Мандатът отива в БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях. Нека да видим как ще гласуваме в пленарна зала. Това каза зам.-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Филип Станев пред журналисти в парламента, след като от БСП обявиха по-рано днес, че са поканени от президента, за да им връчи третия мандат.

„Казусът е ясен. Мандатът отива в БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях, наистина. Спомняте си, че когато опитахме да съставим ние кабинет, поканихме на разговор БСП и те се отзоваха. Тоест в политическото общуване, освен всичко останало, има и известна доза дипломация. Едни разговори не биха нито навредили, нито биха променили по някакъв начин посоката на действие на „Има такъв народ“, подчерта той.

„Да се говори е най-полезното нещо, не само в политиката. Не търсете след това следващ ход. Виждаме се, говорим и нещо се променя. Нашата позиция е ясна“, категоричен бе той и увери, че ИТН със сигурност няма да правят кабинет с БСП.

На въпрос дали от партията на Слави Трифонов ще предложат свои експерти и кандидатури при тези разговори с БСП, той отговори: 

„При положение, че няма да подкрепяме кабинет, да предлагаме наши хора е малко наивно“.

Запитан дали ще гласуват в пленарна зала против кабинет с мандата на БСП, Филип Станев отговори: „О, нека да видим как ще гласуваме, да го видим това. Не забравяйте какво казва великият Алфред Хичкок – „Съспенс“. Има една такава дума. Тук не я използваме обаче с някакъв елемент на ненужно отлагане или създаване на напрежение. Пленарната зала е важното място, а не медийните говорения на хора като мен“.
По думите му има и други парламентарни групи, а те са само 65.

„Ако има някакъв кабинет, той ще е без наше участие, но защо да не се прегърнат някои партии, да си съставят едно мнозинство и да си направят кабинет“, предложи Станев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп