Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Панев призна: Трифонов е прав, има проблеми в коалицията

Политика

Владислав Панев призна: Трифонов е прав, има проблеми в коалицията

Владислав Панев призна: Трифонов е прав, има проблеми в коалицията - Tribune.bg
Снимка:

„Беше очаквано, че ще има нови компенсации за цените на електроенергията, тъй като те продължават да са високи. Но колко дългосрочни могат да бъдат компенсациите, е друг въпрос“, коментира пред БНТ Владислав Панев от „Демократична България“.

„Ако има претенции за компенсации в дългосрочен план, те трябва да бъдат свързани с ангажимент от страна на частния бизнес в посока на енергийна независимост на държавата, домакинствата и бизнеса. Ние можем да отприщим частни инвестиции за милиарди левове, ако направим това“, депутатът той.

Панев съобщи, че днес е бил крайният срок за предложение между първо и второ четене на Закона за инвестициите във ВЕИ-та. По думите му до един месец това ще бъда факт и ще доведе до облекчение на процедурите за инсталиране на ВЕИ мощности за собствена употреба – без субсидии.

Трифонов: Бориславова и Василев са вредни, Петков се опита да заобиколи националния интерес

По повод протеста на превозвачите на 18 май Панев коментира:

„Обсъждаме мерки в коалицията, включително прословутите 25 ст. на литър гориво отстъпка в рамките на 50 литра месечно. Това са мерки, които ще облекчат превозвачите“.

Относно проблемите в коалицията, Панев не скри, че има такива. „Факт е, че е нужен повече диалог в рамките на коалицията – за това е прав Слави Трифонов“

Той добави, че текат бавно реформите и поради това миналата седмица от ДБ са „били камбаната“, за да може не просто да се компенсира бизнесът и домакинствата, а да бъдат стимулирани да инвестират.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети