Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН са пратили подписано писмено споразумение на БСП

Политика

ИТН са пратили подписано писмено споразумение на БСП

Снимка:

БСП и ИТН ще имат подписано писмено споразумение, такова вече е пратено от партията на Слави Трифонов до Корнелия Нинова. Това обяви лидерката на „левицата“ на пресконференция в централата на партията.

„В този документ залегнаха всички корекции и мерки, които искахме. Първата стъпка е извървяна успешно“, обяви Нинова.

Въпреки това социалистите били „смутени от заявленията на Петър Илиев“ тази сутрин. Така че органите на партията тепърва ще обмислят как да постъпят, ако Илиев не бъде оттеглен.

„Винаги сме заявявали, че правото да предлагат състав е на мандатоносителя. Бихме искали, без това да е натрапчиво и да оказваме натиск, мандатоносителят ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и министър на външните работи. Изявлението на Петър Илиев от сутринта е смущаващо за нас. Ще направим предложение до Националния съвет, който трябва да реши въпроса окончателно. Днес имахме заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група. Продължаваме да стоим зад 57-те конкретни мерки, повечето от които наши политики, продължаваме да строим за подкрепа за политики“, заяви Нинова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още