Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН утре ще знаят дали председателят им Слави Трифонов изобщо ще е в листата

Политика

ИТН утре ще знаят дали председателят им Слави Трифонов изобщо ще е в листата

ИТН утре ще знаят дали председателят им Слави Трифонов изобщо ще е в листата - Tribune.bg
Снимка:

Според упорити слухове – този път Трифонов няма да бъде кандидат-депутат

„Никога не сме мълчали. За разлика от много други партии, ние говорим когато имаме какво да кажем и има шанс бъдем чути. Може би този момент настъпи“, каза пред БНТ главният секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева.

Когато регистрираме листите за народни представители утре, ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде депутат, уточни Василева.

„Има такъв народ“ влиза в предизборната кампания в много добра кондиция. Членовете и симпатизантите нямаха време да си починат от предишната кампания. Надяваме се тази кампания да бъде доста по-открита и по-близо до хората“, допълни Василева.

По отношение на листите тя обясни, че партията има ясни критерии и залага на „експертизата, почтеността и професионализма“ на хората, които искат да станат депутати от „Има такъв народ“.

„Според нас преференциите по начина, по който са направени, служат повече за контролиране на вота, отколкото за т.нар. мажоритарност в пропорционалната система. И ние сме категорично против това“, обясни Василева.

„Винаги сме залагали на експертното начало. Затова нашата стратегия е хората да говорят по теми и ресори, по които са професионалисти. Не сме привърженици на политиката пенкилер - един човек да разбира от всичко. Нагледахме се на подобен род политически лидери и нямаме намерения да влизаме в тази игра“, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети