Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева: Все още разговаряме за разпределението на комисиите в НС

Политика

Ива Митева: Все още разговаряме за разпределението на комисиите в НС

Ива Митева: Все още разговаряме за разпределението на комисиите в НС - Tribune.bg
Снимка:

„Апелирам да успеем да се организираме да създадем комисиите в Народното събрание, защото мисля, че това е много важно. Имаше критики към нас, че предишният парламент сме се забавили, но нека не забравяме, че в предишния парламент срокът за предложения беше само два дни и ние се справихме прекрасно с чисто нов правилник. Затова не трябва да се бавим въобще. Комисиите ще бъдат 24, много е важно какви ще бъдат председателите им, какви личности ще бъдат". Това заяви заместник-председател на парламента Ива Митева от ИТН.

Запитана дали вече е готово разпределението коя партия в коалицията колко председателски поста на комисии ще получи, Митева отговори, че това все още е въпрос на разговори.

„Ние разговаряхме с колегите, с които сме в коалиция, в петък. Все още разговаряме и окончателното разпределение не е готово. Гледаме предложенията за председатели. Все пак по-опитните народни представители знаят, когато някоя партия иска определен пост, за кого го иска. Мисля, че сме изчистили повечето спорове и бяхме много диалогични като цяло. Смятам, че комисиите ще се разпределят добре”, каза тя.

На въпрос кои трябва да бъдат комисиите, които най-спешно трябва да заработят, заместник-председателят на Народното събрание отговори, че това би следвало да бъдат Комисията по конституционни и правни въпроси, както и Комисията по бюджет и финанси.  

„Вярвам, че януари месец бюджетът ще почне да се гледа в Народното събрание. Ще бъде внесен и ще започне да се разглежда. Той ще бъде силно спорен. Видяхме актуализацията на бюджета колко беше трудна. Затова не трябва да се заблуждаваме, че и сега ще бъде лесно. В края на краищата това е бюджетът на държавата”, отбеляза Митева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети