Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спешен координационен съвет в парламента заради коалиционното споразумение

Политика

Спешен координационен съвет в парламента заради коалиционното споразумение

Спешен координационен съвет в парламента заради коалиционното споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Искането за срещатата е на БСП

Една от партиите е възразила по коалиционното споразумение, което наложи спешна среща в сградата на Народното събрание, съобщи пред БТВ Ива Митева от „Има такъв народ“/ИТН/.

„ИТН изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и от политическа гледна точка задавахме някои въпроси – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии“, изтъкна Митева. Тя потвърди, че ИТН ще получи вицепремиер в коалицията. „Доколкото разбрах, ще е регионалният министър“, уточни Митева. По думите й ИТН не е партията, която е възразила.

БСП е партията, заради която се е наложила спешната среща в Народното събрание тази сутрин, призна пред БТВ соцлидерката Корнелия Нинова.

„Искаме в детайли всичко да бъде изпипано. Няма нищо странно в това“, смята Нинова. По думите ѝ, в третата част от споразумението - законодателната част, БСП има предложения за допълнения, които касаят социалната сфера.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати