Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Костов: Президентът Радев много се е объркал, че ще изведе хората на улицата

Политика

Иван Костов: Президентът Радев много се е объркал, че ще изведе хората на улицата

Иван Костов: Президентът Радев много се е объркал, че ще изведе хората на улицата - Tribune.bg
Снимка:

„Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната криза, ще изведе хората на улицата, много се е объркал“. Това каза пред БНР Иван Костов, премиер на България в 1997 - 2001 г.

„Хората излизаха на улицата, водени от мощни икономически проблеми, бяха уязвени по някакъв начин. Институционалната криза само пречи на самите институции да работят“, предупреди той.

Според Костов президентът Румен Радев и неговите съветници не отчитат това, че кризата в институциите не влияе директно върху живота на хората - както влияе безработицата, както влияе реалният ръст на икономиката и т.н.

Иначе Иван Костов разкритикува активните действия на главния прокурор Иван Гешев и изрази притеснения, че има опасност да се нарушат още повече човешки права и свободи, което да доведе до нови осъдителни присъди срещу България, което „ще легне на плещите на българските данъкоплатци“.

По отношение на сблъсъка между главния прокурор и президента и разпространените от прокуратурата записи, в които се твърди, че единият от гласовете е на държавния глава, Иван Костов изрази учудване, че Румен Радев не е защитил ген. Цанко Стойков, който е началник на ВВС и е другият глас от СРС-тата: „Излезе, че президентът не е на висотата на очакванията“.

Според бившия премиер гражданите на България сега се чувстват още по-незащитени, защото президентът не реагира на действията на прокуратурата, които според Костов, са нарушили човешките му права:

„Хората си казват, че щом срещу него може това да се направи, значи може да се направи на всеки. На всичко това президентът отговори със снемане на доверие от правителството“, категоричен беше Костов и обясни, че това е „блъснало“ дебата в друга посока - въпросите вече са какво ще прави Радев, ако създаде партия, тя ще навреди ли на БСП и т.н.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Велина Радев не е моят президент, ама Костов хич не ми го цитарайте. Най-големият крадец в България!
10.02.2020 20:03 / Отговор
До Велина ! Велина здравей ! От няколко дни ти пиша , че ще те еба в гъзъ пръшав. Я отивай до печката и бъркай лютеницата ! Какво си се захванала да оправяш кура на Радев. Че не си даноебана по скоро отдавна не ебана си личи по начина ти на писане. Дърта гювендия си.
10.02.2020 21:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати