Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Радев е записан случайно по разследване срещу „Балкантел” за доставки за ВВС

Политика

Каракачанов: Радев е записан случайно по разследване срещу „Балкантел” за доставки за ВВС

Каракачанов: Радев е записан случайно по разследване срещу Балкантел за доставки за ВВС - Tribune.bg
Снимка:

Разговорите между президента Румен Радев и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Иванов са прихванати по време на разследване срещу „Балкантел“. Това съобщи по Канал 3 Красимир Каракачанов, вицепремиер по сигурността и министър на отбраната.

„ДАНС проверяват нещо и на тези СРС-та се записва и този разговор, който после става публично известен. Това, което днес е казал главният прокурор вероятно е точно така, защото това се случва покрай един интерес, който се проявява, се получават и други неща, които в последствие стават публично достояние”, коментира министърът на отбраната.

Той припомни, че в „Балкантел“ е имало претърсвания през лятото.

„Това е фирма, която в периода 2006-2008, а може и да не бъркам, последно 2013 година, има сключвани договори за доставка на определено оборудване и резервни части за летищата на военновъздушните сили. Най-вероятно ДАНС са проверявали нещо по тази тема. Тя е частна фирма, някакъв бизнесмен седи зад нея”, уточни вицепремиерът.

„Повече не знам”, лаконичен беше Каракачанов и обясни, че съдът и прокуратурата не са подчинени на изпълнителната власт или на министъра на вътрешните работи, на отбраната и други. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети