Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Таков: Корнелия Нинова няма мандат за съставяне на правителство

Политика

Иван Таков: Корнелия Нинова няма мандат за съставяне на правителство

Иван Таков: Корнелия Нинова няма мандат за съставяне на правителство - Tribune.bg
Снимка:

„До вчера бях умерен песимист за реализацията на третия мандат, но след вчерашните изказвания вече не съм“, заяви пред БНТ Иван Таков, председател на Софийската организация на БСП.

Вчера Националният съвет на партията даде мандат на Корнелия Нинова да води преговори с останалите председатели на политически партии.

„Но само дотам: Не сме давали мандат за съставяне на правителство, коалиционни формули, имена и начин на участие“, подчерта Иван Таков.

Според него това е правилният вариант - дори да няма правителство една такава среща е възможност за начало на възстановяване на диалога между партиите.

„Когато дебатът слезе на ниво личностни нападки е много трудно да се намери компромис за съставяне на правителство. Затова е добре да се нормализира диалогът в българския парламент, за да има редовно правителство“, допълни Иван Таков.

Той коментира, че в момента БСП не е в добра кондиция. И тази тенденция трябва да бъде обърната, което изисква ясни и конкретни политики и предложения от ръководството на партията. Затова е важно какво ще се случи на конгреса на партията през февруари, каза още Иван Таков.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати