Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: Янев демонстрира тежка неадекватност

Политика

Ивайло Мирчев: Янев демонстрира тежка неадекватност

Ивайло Мирчев: Янев демонстрира тежка неадекватност - Tribune.bg
Снимка:

Политическият отпечатък от войната в Украйна ще бъде много тежък. Рисковете пред България са големи. Възможни са и енергийни проблеми, но за това има план и правителството ще се справи. Янев демонстрира тежка неадекватност. Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Г-н Янев в първия ден след започването на война в Украйна от страна на Путин беше леко объркан в оценките си и в това какви термини трябва да се използват. И ние го призовахме да бъде по-адекватен.

Снощи в „Панорама“ той демонстрира, че става дума за тежка неадекватност. Аз не мисля, че български министър на отбраната трябва да се държи по този начин в момент, в който цивилизованият свят е във война с един обезумял диктатор“, каза Ивайло Мирчев.

„Притеснявам се, че г-н Янев още не е разбрал, че в Украйна в момента има война. Ние сме натовска страна, а г-н Янев е министър на отбраната. Като генерал от българската армия и български офицер той не може да използва терминологията на Путин“, обясни Мирчев.

По думите на депутатът въпреки критиките към Янев нямало „разнобой“ в коалицията, но тя била трудна. Мирчев дава висока оценка на премиера Кирил Петков, който по думите му се  справял отлично.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети