Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: Янев демонстрира тежка неадекватност

Политика

Ивайло Мирчев: Янев демонстрира тежка неадекватност

Ивайло Мирчев: Янев демонстрира тежка неадекватност - Tribune.bg
Снимка:

Политическият отпечатък от войната в Украйна ще бъде много тежък. Рисковете пред България са големи. Възможни са и енергийни проблеми, но за това има план и правителството ще се справи. Янев демонстрира тежка неадекватност. Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Г-н Янев в първия ден след започването на война в Украйна от страна на Путин беше леко объркан в оценките си и в това какви термини трябва да се използват. И ние го призовахме да бъде по-адекватен.

Снощи в „Панорама“ той демонстрира, че става дума за тежка неадекватност. Аз не мисля, че български министър на отбраната трябва да се държи по този начин в момент, в който цивилизованият свят е във война с един обезумял диктатор“, каза Ивайло Мирчев.

„Притеснявам се, че г-н Янев още не е разбрал, че в Украйна в момента има война. Ние сме натовска страна, а г-н Янев е министър на отбраната. Като генерал от българската армия и български офицер той не може да използва терминологията на Путин“, обясни Мирчев.

По думите на депутатът въпреки критиките към Янев нямало „разнобой“ в коалицията, но тя била трудна. Мирчев дава висока оценка на премиера Кирил Петков, който по думите му се  справял отлично.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати