Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивелина Василева: Демонстрирате стремеж за създаване на паника и подсилване страховете на хората

Политика

Ивелина Василева: Демонстрирате стремеж за създаване на паника и подсилване страховете на хората

Ивелина Василева: Демонстрирате стремеж за създаване на паника и подсилване страховете на хората - Tribune.bg
Снимка:

В околната среда вредите се нанасят бързо, а се отстраняват с години, напомни депутатът от ГЕРБ

Ивелина Василева - бивш министър на околната среда, а сега депутат от ГЕРБ, се включи в дебата по вота на недоверие заради водната криза като подчерта, че не вижда сериозно отношение към днешния дебат от левицата.

„Демонстрирате стремеж за създаване на паника и подсилване страховете на хората. В околната среда вредите се нанасят бързо, а се отстраняват с години. Държим на строг контрол, защото посегателствата на околна среда са посегателство срещу хората. Следваме принципите в закона от 2009г., отчитаме стратегическото значение на водните ресурси и ролята на държавата. За качеството на въздуха през последните 2 години бяха реализирани редица мерки“, предупреди колегите си от ляво Василева.

По думите ѝ БСП дава заявка за управление, но няма какво да предложите.

„Във „Визия за България“ темата за околната среда е тотално неглижирана. Критикувате, но не давате решения. Във вашата визия има едно изречение. Десетилетия нямаше инвестиции. За 10 години изградихме 1500 км ВИК-мрежа, 51 пречиствателни станции. Да, нуждите са повече от възможностите. Никога не сме делили общините на наши и ваши“, уточни бившият министър на околната среда и водите.

Василева припомни, че след управлението на БСП са останали незакрити 120 депа - язви на територията на страната, и надвиснала наказателна процедура. Вече има 52 регионални системи за управление на отпадъците. В София работи най-големият завод за боклук на Балканите“, уточни Василева за колегите си в зала.

Тя призова интересите на околната страна да се поставят над тясно партийните, както и да е водещ общественият интерес. „За съжаление в лицето на БСП не виждаме конструктивна опозиция“, завърши разочарована Ивелина Василева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати