Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иво Христов: Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии

Политика

Иво Христов: Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии

Иво Христов: Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии - Tribune.bg
Снимка:

„Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии между ПП, ДБ и БСП. „Демократична България“ има непростими грехове към българските граждани. Това са политиците, които обсебиха и провалиха антиолигархичния протест от 2013 г. и го върнаха в руслото на статуквото, като се коалираха с ГЕРБ. ДБ и лидерите на ПП, които също са излезли изпод шинела на ДБ, провалиха формулата на националното единение, която зададе президентът с двете служебни правителства, и в последните месеци управляваха като банално дясно правителство. Те предадоха националната позиция по Северна Македония, върнаха посредниците в доставките на газ, в резултат на което имаме ръст на цените и масово обедняване. Затова ще бъда изненадан, ако президентът се поддаде на медийния шантаж и връчи мандата на ДБ“, заяви евродепутатът от БСП Иво Христов пред „Дарик радио“.

По думите му, в очите на хората кабинетът е загубил доверие най-вече заради поскъпването на горивата, а безволието на управляващите по македонския казус също е прието като унижение от хората, които се интересуват от темата.

Що се отнася до факта, че Кирил Петков нарече президента Радев „страхливец“ заради позицията му по отношение на т.нар. „френско предложение“ за Северна Македония, Христов коментира: „Не виждам за каква храброст претендира премиерът Петков, при положение че не отстоя ветото, което президентът успя да защити на две предходни срещи на върха.“

„Продължаваме промяната“ сбъркаха поради липсата на разбиране за национален интерес, изкушението бързо да консумират властта чрез назначаването на цели семейства и поради опита им да останат на власт, като търгуват със суверенитет“, допълни още Христов.

По думите му отсъствието на убедителна лява алтернатива, не вижда повод за ентусиазъм и в двата случая – независимо дали ПП или ГЕРБ ще бъде първа политическа сила при евентуални предсрочни парламентарни избори.

Според евродепутата бързото връщане на БСП в преговорите за властта, макар и след изгонването на 70 дипломати и служители на посолството на Москва в София, е пореден случай на непоследователно поведение в очите на обикновените граждани, затова и форумите изобилстват от гневни реакции.

Иво Христов е на мнение, че президентът трябва да внимава с подбора на министрите, ако се стигне до нов служебен кабинет: „Много от тях му забиха нож в гърба. Новият кабинет трябва да е предвидим, проевропейски, но от хора отговорни, които отстояват националния интерес, а не търгуват с него за лично оцеляване.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати