Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Избори на хоризонта? ПП ще създават партията си на 14 май в Пловдив

Политика

Избори на хоризонта? ПП ще създават партията си на 14 май в Пловдив

Избори на хоризонта? ПП ще създават партията си на 14 май в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

„Ще станем съвсем скоро партия, работим по въпроса“ това заяви в ефира на БТВ министърът на иновациите Даниел Лорер. Той отказа да даде повече подробности по темата. Според източници на Tribune.bg това ще случи точно след месец - на 14 май, а за място е избран град Пловдив.

Лорер коментира визитата на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен у нас. По думите му тя е дала висока оценка на правителството, че се е справило много добре.

Той заяви, че се чувства много щастлив, защото 1,4 % от средствата по Плана предназначени за иновации.

Що се отнася до Северна Македония Лорер заяви, че един от най-хубавите процеси е този, че приключили задкулисните договорки. На въпрос дал ли е Кирил Петков обещания, Лорер отговори лаконично, че цяла Европа искала Северна Македония да влезе в ЕС на фона на войната в Украйна.

„Нормално е председателят на ЕК да призове да пуснем Северна Македония, тя няма да се присъедини утре, а ще минат поне 10 години“, допълни той  Лорер.

По думите му Фон дер Лайен казала нещо много важно - за запазване на малцинствата.

„Никой не натиска България да направи компромис. Северна Македония трябва да изпълни условията“, посочи той.

По темата с изгонването на руската посланичка министърът на иновациите заяви: 

„Г-жа Митрофанова направи изказвания, недопустими за представител на друга държава в света. Тя ще трябва да работи доста усърдно, за да остане у нас. В момента тя прави всичко възможно, за да си отиде. За момента няма такова решение, но всички нейни действия подтикват към все по-сериозни действия българското правителство“, заяви Лорер в коментар по повод вчерашното изявление на Асен Василев, че Митрофанова ще бъде изгонена още в рамките на вчерашния ден.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети