Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изненади в ИБ на БСП: Нинова се разбра със стари противници, вкара Гуцанов

Политика

Изненади в ИБ на БСП: Нинова се разбра със стари противници, вкара Гуцанов

Изненади в ИБ на БСП: Нинова се разбра със стари противници, вкара Гуцанов - Tribune.bg
Снимка:

Връща Янаки Стоилов като зам.-председател

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро, което се състои от 21 членове, както досега.

Корнелия Нинова обяви, че предложението е базирано на пет принципа: Хора с професионален опит и експертиза във всички власти – законодателна, изпълнителна, съдебна и местна.; Представители на различните секторни политики и съсловия – учители, лекари, юристи, конституционалисти, икономисти, дейци на културата, инженери, финансисти, експерти в екологията, транспорта и вътрешен ред и сигурност.; Баланс между приемственост и обновление – половината от предишното бюро, половината нови членове на ИБ. ; Възрастов баланс – опитни, средно поколение и млади. Най-възрастният член на ИБ е проф. Радослав Гайдарски на 82 години, а най-младият е Стефан Бурджев на 32 г.; Представители от шестте региона за планиране в България, за да има балансирано регионално представителство.

Увеличават се заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности. От четирима досега, стават петима. Увеличава се броят на секретарите от един на двама.

Ресорите на зам.-председателите са публични политики, местно самоуправление, международна дейност и двата нови ресора - коалиционна политика и идеология.

Няма да има зам.-председател по организационните въпроси. В структурата и щата на „Позитано“ ще има началник-отдел „Организационен”, който ще бъде на пряко подчинение на председателя на партията, съобщи Нинова.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент.

Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията, заяви председателят на БСП.

Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната, а така също веднъж на два месеца Изпълнителното бюро ще провежда работни срещи с кметовете и общинските съветници на БСП.

В състава на Изпълнителното бюро заместник-председатели ще са Кристиан Вигенин – международна дейност; Владимир Москов – местно самоуправление; Ирена Анастасова – публични политики; Атанас Зафиров – коалиционна политика.

Секретари са Вяра Емилова – общи дейности и Христо Проданов – контрол по изпълнение на решенията на НС.

Членове на ИБ са: Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Борислав Гуцанов – нов член, Боян Иванов – нов член, Георги Свиленски, Иван Иванов – нов член, Катя Георгиева – нов член, Крум Зарков, Манол Генов, проф. Радослав Гайдарски, Стефан Бурджев – нов член, Стоян Мирчев, Стойко Танков – нов член, Трифон Панчев – нов член.

С явно гласуване Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро със 136 гласа за, 0 против и 9 въздържали се.

Като заместник на Нинова в БСП се завръща Янаки Стоилов. Той ще отговаря за идеологията на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Браво на Нинова. Янаки Стоилов е най-свестният, уравновесен, интелигентен, образован, с много опит, знания и умения човек. Не като онова леке Кирил Добрев. На добър път на социалистите и успех на изборите. Ще победим тая мафиотска клика.
11.10.2020 14:37 / Отговор
До анонимения червен боклук БСП НЯМА БЪДЕЩЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ!!МРЪСНИ МУТРИ ЧЕРВЕНИ ПРЕДАЛИ!!!
11.10.2020 16:22
Тартаковер Няма да коментирам вътрешната дейност на БСП, защото не един път съм подчертавал, че не са моят избор. Този път интересни ми станаха първите два коментара. Първият спокойно изразява позицията си по вътрешните размествания, очевидно е социалист и още по-очевидно, от групата на Нинова.
Отговора до него подсказва, че дебилите в България наистина може да са 80 %. А само в тази медия, вероятно над 90 % ! Все се надявах, че не всички тук, са интелектуални двойници на Киро Бизона, че има и разсъждаващи, мислещи хора( хомо сапиенс). Но изглежда шанса да се открие такъв тук, е колкото да открием еделвайс в поле от бурени.
11.10.2020 16:41
Хаха Хаха
11.10.2020 15:04 / Отговор
До Тартаковер нито съм социалист, нито пък някога съм била член на партия. Нарочно написах Браво, за да видя реакцията на коментиращите. А Янаки Стоилов наистина е свестен.
11.10.2020 18:42 / Отговор
ДО ДРУГАРЯ ТАРТАКОВЕР ЗАВИСИ БОТ ГЛЕДНАТА ТОЧКА ДРУГАРЮ!
ЗА НАС ЧЕРВЕНАТА ПРОПАГАНДА И ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ ,НА ТЯХ СЕ ХВАЩАТ САМО ДЕБЕЛИТЕ!!!
КАТО БЪЛГАРИ НЯМА ДА ПРОСТИМ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ ДЕТО ОКЛЕВЕТИХА РОДИНАТА БИ ВЪВ БРЮКСЕЛ СЪС ЛЪЖИ,ЛЪЖИ И БЕЗ НИКАКВИ ФАКТИ...
БЪЛГАРИЯ НИТО Е БЕДНА,НИТО Е ПРОПАДНАЛА НИТО Е НАЙ КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА!НАЛИ ПРЕТЕНДИРАТЕ КОЛКО СТЕ ВЪЗПИТАН И ИНТЕЛЕГЕНТЕН АМИ ПРОЧЕТЕТЕ ФАКТИ,НАЛИ НЕ СТЕ ДЕБИЛ???
НЯКОЙ ДРУГ ЕВРОДЕПУТАТ ТАКА ДА Е ОПЛЮВАЛ ДЪРЖАВАТА СИ ???
11.10.2020 21:25 / Отговор
ДО ТАРАТОРКОВЕР ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ НИКОГА НЯМА ДА СТАНАТ НОРМАЛНИ,ОПРЕДЕЛЕНО ТЕ СА НАД 50% ОТ 80% НА ТЕХНИЯТ ПРОФЕСОР.НО ВОДАЧКАТА ИМ НИНОВА СВЪРШИ ГОЛЯМА РАБОТА ВИНАГИ СЪМ СМЯТАЛА ЧЕ ЩЕ ДОВЪРШИ БКП ОЩЕ НЯКОЛКО МАНДАТА И ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ СЪВСЕМ.
13.10.2020 14:59 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети