Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова откри „разочароващи и вредни елементи“ в резолюцията за България

Политика

Нинова откри „разочароващи и вредни елементи“ в резолюцията за България

Нинова откри разочароващи и вредни елементи в резолюцията за България - Tribune.bg
Снимка:

„Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“ в европейската резолюция са разочароващи и вредни. БСП ще продължи да отстоява националния интерес, териториалната цялост и единството на нацията“. Това написа във Фейсбук председателката на БСП Корнелия Нинова.

Във връзка със споменаването под линия на решения на Европейския съд по правата на човека в проекта за резолюция на Европейския парламент за България Нинова припомня, че чл. 44 ал. 2 от Конституцията на Република България гласи: „Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.“

Българският съд е счел, че регистрацията на ОМО „Илинден“ влиза в противоречие с Конституцията и затова тя ѝ е отказана, подчертава Нинова, подлагайки на критика документа, зад който стоят Елена Йончева и Радан Кънев.

„Този въпрос изобщо няма място в резолюция на Европейския парламент, отнасяща се до върховенството на закона в България. БСП ще продължи да отстоява твърдо националния интерес, териториалната цялост и единството на нацията. Ние подкрепяме верните констатации по отношение на корумпираното управление в България. Българските граждани очакват европейска подкрепа в битката си срещу мафията и за справедливост. Пришиването на спорни въпроси към резолюцията като Истанбулската конвенция и казуса ОМО „Илинден“ е разочароващо и вредно“, пише Нинова във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

коментар А в резолюцията не пише ли, че от нинова до малкия (по възраст) - явор божанков цялото бсп е вредно за България и цяла Европа.......заедно с дпс!Техните партийки като дебъ, боец, абв, и така нататък сами ще отидат на политическото бунище без тях!
07.10.2020 18:57 / Отговор
кесо Сигур Радан и страшното Ленче са "забравили" да включат в резолюцията тези "подробности". "Забраванковци", кво да ги праиш.
07.10.2020 19:22

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати