Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Извънредните мерки за журналисти в парламента остават, за да гарантират тяхната сигурност

Политика

Извънредните мерки за журналисти в парламента остават, за да гарантират тяхната сигурност

Извънредните мерки за журналисти в парламента остават, за да гарантират тяхната сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Председателката на Народното събрание свиква председателски съвет по темата

Извънредните мерки за журналисти в парламента остават за тяхна сигурност, заяви на среща с медиите председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Мерките срещу струпването на много хора в кулоарите на парламента са в сила от вчера, съгласувани са с Националния оперативен щаб, като целта им е да предотвратят разпространяването на заразата с коронавируса.

На репортерите е предоставена зала „Запад“ на Народното събрание. Там трудно се проследяват заседанията на парламента в пленарна зала и журналистите са лишени от възможността да задават въпроси към народните представители. Свободен достъп до сградата обаче имат сътрудници, шофьори и други служители.

Мерките станаха повод парламентарните репортери да адресират петиция до Караянчева да бъде възстановена предишната организация на работа, която бе силно ограничена след влизането в сила на забраната.

„Позволете ми с това да не се съглася и да не го допусна. Това е за ваша сигурност. Смесването на потоците може да доведе до пренасяне на вируса“, категорична е председателката на парламента. Тя се противопостави на движението на журналисти в кулоарите на сградата.

„Не мога да допусна движение по кулоарите така, както искате. Много съжалявам. Отговорността е обща, но най-вече е моя, защото аз съм принципал на това учреждение“, коментира Караянчева. Тя изтъкна, че мярката е в съответствие с направените предписания от Кризисния щаб, който заседава всеки ден.

„Аз съм се съобразила с тези изисквания. Когато се затварят граници на държави, ние трябва да бъдем отговорни“, апелира председателката на Народното събрание.

Журналистите предложиха да бъде въведен строг пропусквателен режим за влизане в сградата, включително чрез премерване на телесната температура. Караянчева възрази, че хапче за понижаване на температурата може да се вземе няколко минути преди влизане в сградата и температурата да бъде отчетена като нормална.

„Носителят на вируса може да бъде без температура. Едно замерване на температурата на входа на Народното събрание няма да даде реалната представа за състоянието на влизащия в сградата човек“, уверена е Цвета Караянчева.

Председателят на парламента заяви, че ще свика председателски съвет по темата. Караянчева се ангажира депутатите от всички парламентарни групи да се отзовават на всяко повикване от журналистите. Ако някой се възпротиви, моля ви да ми кажете, помоли тя медиите. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети