Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изявени социалисти настояват за свикване на Националния съвет на БСП

Политика

Изявени социалисти настояват за свикване на Националния съвет на БСП

Снимка:

Пленумът на червените трябвало да обсъди тревожната тенденция за спад в доверието в партията

Изявени социалисти настояват за свикване на Националния съвет на БСП, съобщава „24 часа“. Около стотина знакови партийци са внесли подписка на „Позитано“ 20 с призив към Изпълнителното бюро да бъде насрочено заседание, защото по устав единствено пленумът бил упълномощен да взима решения по неотложни политически и организационни въпроси на партията.

„България е в дълбока политическа и институционална криза породена от липсата на справедливост. Търпението на гражданите е напълно изчерпано. Правителството загуби доверие да управлява, но според последните изследвания на общественото мнение БСП вместо да разширява влиянието си, тя също бележи сериозен спад“, се настоява в искането.

Подписите си под искането за пленум са сложили Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Костадин Паскалев, Михаил Миков, Петър Мутафчиев, Сергей Станишев, Юрий Асланов, Янаки Стоилов и други социалисти.

Ръководството на БСП вече трети месец отказва да свика заседание на Националния съвет.  


Коментари (1)

Пелагия Да се съберат и да се нацелуват едно хубаво един друг и да пръснат зараза. Малоумници! Ама явно има нещо по- важно за тях от здравето на близките им.
11.08.2020 16:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още