Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова към социалистите: Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце

Политика

Нинова към социалистите: Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце

Нинова към социалистите: Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце - Tribune.bg
Снимка:

"Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце", заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщение към българските социалисти. В съобщението, разпространено от "Позитано" Нинова призовава членовете на партията да гласуват свободно.

"В последните 4 години минахме заедно през много изпитания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите в българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници", казва Нинова и продължава:

"Направихме своя телевизия. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха гръб пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския му модел на управление. Не позволих да ни купят с постове и пари. Не се уплашихме от компромати и репресии. Не ни стреснаха внушенията, че БСП загива. Статуквото хапеше жестоко, но не успя да ни пречупи. Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичният модел е проникнал навсякъде. Той си купува политици от всички цветове. Те му осигуряват комфорт и приемат закони в частен интерес, и че на това трябва да се сложи край. Убеждавах ви, че нашият съюзник е народът, а нашият враг - страхът", заявява Нинова.

Тя припомня, че на Бузлуджа, миналата година е призовала българите да се изправят и "те ще паднат”. Днес хиляди се изправиха на площадите и те ще паднат. Времето доказа нашата правота. Днес стоим пред поредното предизвикателство – ние, БСП, да гарантираме, че промяната ще стане и че ще бъде необратима. И хората няма да бъдат излъгани за пореден път. В началото на моя мандат казах – „Ако искаме да променим България, трябва да започнем от себе си”, казва още Корнелия Нинова.

"И го направих. Ние сме единствената партия, която започна вътрешна промяна. Част от нея е прекият избор на председател. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира. Но някои хора извън и вътре в партията се съпротивляват. Защото им се отнема възможността да се договарят и назначават председател, който да слуша чужда воля, а не вашата.

Ще се опитват да ви разколебават и демотивират, за да няма необходимата активност от 50 % + 1. Не се поддавайте. Ще ви убеждават да не гласувате, защото Конгрес ще избира председател. Не може, Уставът не го позволява. Гласувайте масово и свободно, за когото искате. Бъдете активни, защото провалът на прекия избор ще ни вкара във вътрешно-партийна криза. Точно когато усилията ни дадоха резултат и хората очакват нашата алтернатива.

Днес съдбата на БСП и бъдещето на страната ни са във ваши ръце.

Вярвам във вашата мъдрост и отговорност към партията. Знам, че в следващите години с честно управление можем да променим България", заключва Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

ПАЗИ БОЖЕ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИТЕ ДА Е В КЪРВАВИТЕ РЪЦЕ НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕСТЪПНАТА БСП/БКП УББИВАЛИ ЦВЕТА НА НАЦИЯТА ОТ 1944 Г.
10.08.2020 19:06 / Отговор
5447 Не Кючекинята му е наказанието на Фатмака, а Фатмака ѝ е наказанието на Кючекинята.
11.08.2020 00:38
Жино По-страшен от спин-а, по-опасен от рака,
засега си остава Мунчо Фатмака!
11.08.2020 14:31
кесо Това, че съдбата и бъдещето на България била в ръцете на БСП и Корни си е много сериозна заплаха. Кво ли шъ каже по въпроса Ристю десантчика дето хич не бил ортак с Черепа, Корни, Мустака, Маджо и сигур даже не е чувал за тях.
10.08.2020 19:07 / Отговор
Пссст! Пссст! Моля Ви, просто да напишете в браузера си https://www.peticiq.com/198975
Петицията е -за Импийчмънт на пРезидента Радев-.
Петицията може да се подпише и със скрити лични данни, ако нещо Ви притеснява.
Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
10.08.2020 21:00
Анастас ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:
ПОДПИСКА ЗА
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975

Задължително си напишете и "кратък коментар" и отметнете да се вижда поста Ви (= да се вижда подписа Ви = значи да се вижда коментара, а НЕ да се вижда мейла Ви, който остава винаги скрит като връзка за линка, който ще получите за потвърждение)
Прегледайте и коментарите за Народната Любов - натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев и "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV и Евроком.

(добронамерено подканящо)
11.08.2020 08:58 / Отговор
Емилия Гангстер Да. Подкрепям законно избраното правителство. А червените дяволи да не бързат толкова. След 7 месеца има законни избори и тогава да си мерят силите. Но така, с компромати, оплюване и блокади на кръстовища не е редно. Това си е опит по нечестен начин да влязът във властта. Явно им е много добре известно, че на изборите ще загубят. Цинизмът им е безкраен...........
11.08.2020 19:13 / Отговор
Томчо Това с протестите се нарича МЕТЕЖ. Импийчмънт за Муньо.
12.08.2020 22:55

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети