Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кадър на ДПС влезе в борда на „Автомагистрали“ и един мистериозен Иван получи първия договор

Политика

Кадър на ДПС влезе в борда на „Автомагистрали“ и един мистериозен Иван получи първия договор

Кадър на ДПС влезе в борда на Автомагистрали и един мистериозен Иван получи първия договор - Tribune.bg
Снимка:

Десислава Христова, която е уволнена през 2017 г. след скандален запис на разследващия сайт „Бивол” , отново на държавна работа

След три години чакане мистериозният Иван от скандала АПИгейт най-сетне има договор за работа по пътни обекти. Според служители в агенцията, вероятно мистериозният строител, появил се само с първо име в запис на сайта „Биволъ”, е бил подпомогнат от Десислава Христова. Дамата, която през 2017 г. е кандидат-депутат от ДПС, влезе в борда на „Автомагистрали“ ЕАД, назначена от служебното правителство, пише „24 часа“.

Христова беше уволнена от дружеството на 1 февруари 2017 г. именно заради скандала, осветен от разследващия сайт. Тя подаде молба за напускане, а регионалният министър Петя Аврамова като принципал на държавното дружество, я освободи. Два дни преди това „Биволъ“ пусна запис на разговор между директор в АПИ и неназована дама от „Автомагистрали“ ЕАД, в който тя обяснява как по непрозрачен начин ще се превъзложи пътен обект на мъж на име Иван.

Рекламира го, че „Иван има интерес да се доказва и ще даде всичко от себе си“. Медийни публикации идентифицираха дамата от АПИгейт като Десислава Христова, което индиректно бе потвърдено със светкавичното ѝ уволнение. По-късно от АПИ беше освободен и директорът, с когото тя разговаря – Михаил Рашков, тогава шеф на пътната поддръжка.

Целия запис може да чуете тук.

От скандала минаха три години, и участниците отново са в държавната администрация. Новото ръководство на държавното строително дружество е назначило на работа и Михаил Рашков, с когото в ало-скандала Христова „уреждат“. А първият договор, който новият борд на „Автомагистрали“ ЕАД сключва, е с фирма „Сейф конвой“ ООД на мистериозния Иван от АПИгейт.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Иван
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети